Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η δεξιά φράξια έβγαλε τα μαχαίρια στη ΝΔ – Απειλεί τον Βαγγέλη

Η δεξιά φράξια έβγαλε τα μαχαίρια στη ΝΔ – Απειλεί τον Βαγγέλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν χρειάστηκε παρά λίγα μόλις λεπτά από την ανακοίνωση των exit polls στο 100% για να ανοίξει η σεναριολογία για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Η βαριά ήττα, με το ποσοστό του κόμματος να ανεβαίνει σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, αλλά σε απόλυτους αριθμούς να μετρά απώλειες καθώς η αποχή ανήλθε στο 45%, ανοίγει εκ νέου τον ασκό του Αιόλου για τη γαλάζια παράταξη, με τους δελφίνους να ακονίζουν τα μαχαίρια τους από την πρώτη κιόλας στιγμή στα τηλεοπτικά πάνελ.

Το χορό του «αντάρτικου» σέρνει όπως ήταν αναμενόμενο η αποκαλούμενη «Δεξιά Πλατφόρμα» της ΝΔ, η οποία αποτελείται από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη που έχουν συνασπιστεί σε ένα μπλοκ και από λοιπούς Σαμαρικούς που εδώ και τρία χρόνια είχαν εγκαταλείψει την κεντροδεξιά ρητορική, υιοθετώντας μία καθαρή λαϊκή δεξιά, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στην εκλογική βάση αλλά και σημαίνοντα στελέχη της παράταξης που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή και τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Οι κινήσεις ειδικά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη γίνονται σύμφωνα με πληροφορίες εν γνώσει του Αντώνη Σαμαρά που δεν θέλει να δει το μέχρι πρότινος κόμμα του μετά και την ήττα παρά τη στροφή στην Κεντροδεξιά, να απομακρύνεται από τη λαϊκή Δεξιά στην οποία το «στρίμωξε» από το 2012.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της κάλπης, άσκησε κριτική, κάνοντας λόγο για λάθος στροφή στην Κεντροδεξιά, με τον Ανδρέα Ψυχάρη να διερωτάται εάν αυτό είναι προαναγγελία διάσπασης. (Δείτε περισσότερα εδώ)

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης ισχυρίστηκε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στο MEGA ότι «η ιδεολογική καμπάνια της ΝΔ παρήγαγε πολιτική νομιμοποίηση για τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να ανοίξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την αρχηγία του κόμματος και ότι «τώρα η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει σκληρή, αποφασιστική, δομική αντιπολίτευση. Αγαπηθήκαμε πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία. Τώρα, ξεπαρεού… που λένε».

Η απάντηση ήρθε διά στόματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την εκλογική συντριβή της ΝΔ με πάνω από επτά μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ και κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις τόνισε με νόημα ότι ο καθένας έχει την άποψή του, έχουμε κι εμείς τις συνιστώσες μας.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη προτίμησε να κρατήσει προς στιγμήν μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο τα χαρτιά της κλειστά, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη η αρχηγία του κόμματος δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν τόσο εύκολα και η δεξιά «φράξια» του κόμματος, η οποία αποτελεί κόκκινο πανί τόσο για την πλειοψηφία της παράταξης όσο και για τη μεγάλη κοινωνική της βάση της παραδοσιακής Δεξιάς, θα βυθίσει οσονούπω σε νέο κύκλο εσωστρέφειας τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...