Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εργολαβία την αποδόμηση Μεϊμαράκη έχουν πάρει οι σαμαρικοί Άδωνις – Βορίδης

Εργολαβία την αποδόμηση Μεϊμαράκη έχουν πάρει οι σαμαρικοί Άδωνις – Βορίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εργολαβία» φαίνεται πως έχουν πάρει οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης την προσπάθεια ιδεολογικού επανακαθορισμού της Νέας Δημοκρατίας και την αποκαθήλωση του υπηρεσιακού – πλην… μόνιμου – προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οι δύο προβεβλημένοι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν κάνει συμμαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά εκπροσωπούν παράλληλα και το στενό περιβάλλον του πρώην προέδρου, Αντώνη Σαμαρά, γνωστό πλέον και ως «δεξιά πλατφόρμα» της Συγγρού, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων επιχειρούν με απανωτές δηλώσεις τους να υπογραμμίσουν την ήττα της γαλάζιας παράταξης και εν συνεχεία της «συναινετικής» λογικής που υιοθέτησε το κόμμα στην ψήφιση της συμφωνίας με στόχο να επιστρέψει η ΝΔ στη σαμαρική «καθαρόαιμη» δεξιά, στην οποία αισθάνονται καλόβολα πολλά στελέχη που πρόσκεινται στον Σαμαρά και αποτελούν το κόκκινο πανί για την μετριοπαθή κεντροδεξιά βάση της ΝΔ και παράλληλα να αποδομήσουν τον ίδιο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ακόμα δεν έχουν κάνει ανοιχτά λόγο για θέμα ηγεσίας, ωστόσο θεωρείται θέμα χρόνου σύμφωνα με πληροφορίες να ανοίξει κάποιος το κουτί της Πανδώρας για το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε σήμερα ότι «η ΝΔ παραμένει ενωμένη» και στη συνέχεια ξεκίνησε τους πυροβολισμούς κατά ριπάς. Εκτίμησε ότι από το εκλογικό αποτέλεσμα καταρρίφθηκαν όλα τα προηγούμενα περί ακροδεξιάς στροφής Σαμαρά και εκστρατείας φόβου, δεν αποδείχθηκαν ως θεωρίες, αφού η ΝΔ έχασε 250.000 ψήφους. «Ο κ. Μεϊμαράκης εφήρμοσε απαλή μουσική» σχολίασε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι, αν ψήφιζαν τη ΝΔ οι ίδιοι που την ψήφισαν τον Ιανουάριο, θα είχε σήμερα ποσοστό 34%.

Σε ό,τι αφορά το τι θα ακολουθήσει για τη Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα, είπε: «Η απόφαση του πολιτικού συμβουλίου ήταν αλλαγή αρχηγού με εκλογή από τη βάση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, εκτός και αν προκύψουν νωρίτερα πολιτικά γεγονότα· οι εκλογές είναι ένα τέτοιο».

Στο δρόμο που χάραξαν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης για την – κατά την άποψή τους – λανθασμένη προεκλογική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας μπήκε και η επίσης «σαμαρική» Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία σε δηλώσεις της στα Παραπολιτικά fm άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

«Πιστεύω ότι δημιούργησε μια σύγχυση στο μυαλό του κόσμου το γεγονός ότι λέγαμε από τη μία πως ο κ. Τσίπρας έφερε την καταστροφή και από την άλλη του ζητούσαμε συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Ασημακοπούλου, σπεύδοντας στη συνέχεια να διευκρινίσει ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έκανε εξαιρετική δουλειά».

Παράλληλα, η κα. Ασημακοπούλου ζήτησε να συγκληθούν άμεσα τα όργανα της ΝΔ προκειμένου να συζητηθούν τα αίτια της ήττας.

Την ίδια ώρα, μία ανάρτηση στο σκληρό «σαμαρικό» antinews.gr με τίτλο «Η ΝΔ ζητάει τον ηγέτη της» και φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά τείνει να επιβεβαιώσει όλες τις πληροφορίες που θέλουν τους δύο πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ να λειτουργούν σε απόλυτη σύμπνοια με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, σε μία προσπάθεια επανάκαμψης. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο καθένας από αυτούς, πέρα από τους διαύλους επικοινωνίας με τον κ .Σαμαρά δεν έχουν και τις δικές τους στρατηγικές τόσο εσ επίπεδο συμμαχιών (Κυριάκος Μητσοτάκης) όσο και σε προσωπικό επίπεδο (Μάκης Βορίδης).

Πάντως, από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει θελήσει να απαντήσει στις βολές των «σαμαρικών», επιχειρείται ξεκάθαρα να διαχωριστεί η προσφυγή στι συνέδριο από το άνοιγμα θέματος ηγεσίας στο κόμμα. Σχετικά με τα εσωκομματικά στη ΝΔ συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη τονίζουν ότι είναι άλλη η διαδικασία εκλογής ηγεσίας και άλλο το συνέδριο. «Η διαδικασία θα ανοίξει χωρίς να ζητηθεί και όλα θα γίνουν στην ώρα τους» σημειώνουν, ενώ σε ερώτηση αν ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος απαντούν: «Θα δούμε».

Πάντως, η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ είναι δεδομένη και το μόνο που περιμένει είναι την κατάλληλη χρονική συγκυρία για να ανοίξει τα χαρτιά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...