Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο τριών κρίσεων

Τσίπρας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο τριών κρίσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής την Ηνωμένων Εθνών για την αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω τριών κρίσεων, της οικονομικής, της ασφάλειας και της προσφυγικής.

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους ως μια διεθνής πρόκληση τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και τάχθηκε υπέρ ενός παγκόσμιου και ευρωπαϊκού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, που θα ευνοεί την ανάπτυξη και υπογράμμισε την ανάγκη η ελληνική κρίση να λειτουργήσει διδακτικά στο μέλλον.

«Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα δεκαπέντε, ή τα δεκαπέντε πριν από αυτά;», αναρωτήθηκε.

Παράλληλα κάλεσε όλους να αναλογιστούν «γιατί συμβαίνει τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, να μιλάμε όλο και περισσότερο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας, και ακόμη οι προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας, οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και σε περιφερειακό επίπεδο, να παραμείνουν ίδιες, ή να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο».

«Η εμπειρία μας στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι διδακτική. Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των τριών επικαλυπτόμενων κρίσεων.

Μιας οικονομικής κρίσης που δημιουργείται από μια οικονομική πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει σε μείωση 25% του ΑΕΠ μας και με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες. Μιας κρίσης ασφάλειας, λόγω της αυξανόμενης αστάθειας γύρω από την Ελλάδα, στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα. Και μιας προσφυγικής κρίσης, που εκδηλώνεται με την μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας, εκτός αν μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς θα χτίσουμε ή θα βελτιώσουμε κράτη πρόνοιας αντί να τα καταστρέφουμε», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θα προωθήσουμε με συνέπεια και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα ευνοεί την ανάπτυξη. Ένα σύστημα που θα επιτρέψει την Ατζέντα μας να ακμάσει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, αντί να ασφυκτιά, όπως έκανε τα τελευταία 30».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρινά όπλα

Γάζα: Κινδυνεύει η επανεκλογή Μπάιντεν;

Οι Αμερικανοί διαφωνούν με ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

Το Ισραήλ ξεκίνησε την απομάκρυνση 100.000 άμαχων Παλαιστινίων από τη Ράφα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...