Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δούρου και Καραμέρος πήραν κεφάλια για τις κεντρικές λεωφόρους

Δούρου και Καραμέρος πήραν κεφάλια για τις κεντρικές λεωφόρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόκειται για τη διεύθυνση Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας της Περιφέρειας Αττικής. Ευθύνεται δηλαδή για την κακή εικόνα του βασικού οδικού Δικτύου της Αττικής, δηλαδή την Κηφισίας, τη Μεσογείων, τη Συγγρού.

Ευθύνεται για την ολιγωρία στη συντήρηση του οδικού δικτύου (με συχνό αποτέλεσμα επικίνδυνα τροχαία), ευθύνεται για τον ελλιπή καθαρισμό των νησίδων (για τις οποίες έγινε τόσος λόγος την περασμένη Άνοιξη), ευθύνεται την καθυστερημένη υλοποίηση αποφάσεων που σχετίζονται με έργα υποδομής, κατασκευής και συντήρησης (πεζογέφυρες, υπόγειες διαβάσεις, φωτισμός λεωφόρων, κ.α.) που έχουν να κάνουν με τη στοιχειώδη λειτουργία των οδικών υποδομών της Αθήνας.

Ευθύνεται για τις σημαντικές καθυστερήσεις στο ξήλωμα των αεροπανό στις κεντρικές λεωφόρους – πολλές από αυτές έχουν γίνει αιτία, κατά καιρούς, σοβαρών τροχαίων (λόγω περιορισμένης ορατότητας, απόσπασης προσοχής, κοκ), πέρα του γεγονότος της αισθητικής εικόνας που δίνουν στην πόλη τα αυθαίρετα τοποθετημένα αεροπανό.

Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με σειρά ευθυνών και σειρά «αστοχιών», επιεικώς μιλώντας, που σχετίζονται ακριβώς με το πεδίο ευθύνης της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, η οποία – ας σημειωθεί – πέρασε στην Περιφέρεια Αττικής, μόλις το 2011, προερχόμενη από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.

Πρόκειται για τη Διεύθυνση την οποία πρόσφατα η Περιφέρεια αποφάσισε να αναδομήσει, προκειμένου να επιτελεί με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα το έργο ευθύνης της.

Η αναδόμηση αφορούσε κυρίως τη μετακίνηση των δύο καθ’ ύλην αρμόδιων, δηλαδή του Διευθυντή και του Τμηματάρχη Σήμανσης, Διαγράμμισης, Φωτεινής Σηματοδότησης και Ηλεκτροφωτισμού, σε άλλες θέσεις στο Βόρειο και το Δυτικό Τομέα αντιστοίχως.

Αφορμή για την επίσπευση της αναδόμησης της ΔΚΕΣΟ, στάθηκε το δεύτερο, μέσα σε λίγους μήνες, θανατηφόρο τροχαίο, στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου, που έφερε στην επιφάνεια την ολιγωρία και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα οδικής ασφάλειας συνιστούν σημαντική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωνές του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειο Τομέα, «έχετε ένα πρόβλημα για κάθε μας λύση», που αναφερόταν ακριβώς στους δύο αρμόδιους της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, στη διάρκεια σχετικής έκτακτης σύσκεψης στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, ακούστηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή…

Ωστόσο η παρατήρηση του Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο γραφειοκρατικής προσέγγισης του νόμου, η οποία χάνει την ουσία και παραπέμπει στις καλένδες τις αποτελεσματικές λύσεις. Άμεση συνέπεια όλων των προαναφερθέντων, ήταν η, ούτως ή άλλως δρομολογημένη εδώ και πολλούς μήνες (λόγω των χρόνιων ολιγωριών, αστοχιών, καθυστερήσεων της ΔΚΕΣΟ) απόφαση για την αναδόμηση της Διεύθυνσης.

Φαίνεται ωστόσο ότι κάποιοι επιμένουν να μην κατανοούν την έννοια της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, αναζητώντας δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα, επιδιώκοντας από υπαίτιοι να αναχθούν σε θύματα και κριτές! Και την ίδια στιγμή, περιφερειακή παράταξη τους προσφέρει πολιτική κάλυψη. Να τους χαίρεται…

Πηγή: periodista.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Ρ. Δούρου σε Μ. Σχοινά: Αποτυχημένο το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...