Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ως σύμμαχος έρχεται στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Ως σύμμαχος έρχεται στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια επίσκεψη με ιδιαίτερη βαρύτητα για τις ελληνογαλλικές σχέσεις θα είναι αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές «ιδιαίτερα σημαντική σε πολλά επίπεδα».

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε πρόσφατα δημόσια δήλωση υποστηρικτική για το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Η δήλωση αυτή, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σε κοινή εμφάνιση του Φρ. Ολάντ με την Ανγκ. Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό έχει φυσικά τη σημασία του.

Εύλογα, σημειώνεται, η Ελλάδα υπολογίζει τον Φρανσουά Ολάντ ως έναν σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά από την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Στο κλίμα αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και το ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού, κάτι που δείχνει ότι η Γαλλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα θετικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται αναλόγως.

Ο Πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Αθήνα παρέθεσε δείπνο Ιφτάρ για την προώθηση του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Λάβρος ο Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη κατά Μητσοτάκη: «Αίσθηση ότι η χώρα κυβερνάται με όρους μαφίας»

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα 63χρονο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...