Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα

Η ατζέντα της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην προετοιμασία της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα έχει ρίξει το βάρος η ελληνική κυβέρνηση.

Η σύνθεση της γαλλικής αποστολής που θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Ολάντ είναι υπό διαμόρφωση. Η αποστολή αναμένεται να αποτελείται από ευρύ υπουργικό κλιμάκιο, έναν ορισμένο αριθμό επιχειρηματιών καθώς και ανθρώπους του πολιτισμού.

Τα κυβερνητικά στελέχη που αναμένεται με τα ως τώρα δεδομένα, να συνοδεύσουν τον Ολάντ είναι η Ségolène ROYAL Υπουργός Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας, η Najat VALLAUD-BELKACEM, Υπουργός Παιδείας, ο Michel SAPIN, Υπουργός Οικονομικών, η Fleur PELLERIN, Υπουργός Πολιτισμού και Επικοινωνίας, και ο Harlem DÉSIR, Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στην ατζέντα της συνάντησης η ελληνική πλευρά θα συμπεριλάβει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας και τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν, μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί από πρόσφατες υποστηρικτικές παρεμβάσεις της γαλλικής πλευράς. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν ειδικότερα θέματα που αφορούν την επικείμενη διαπραγμάτευση για το Χρέος, την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, τις συλλογικές συμβάσεις, την προάσπιση της διαφάνειας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ζητήματα που αποτελούν σταθερές επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς κατά την εφαρμογή της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος της ατζέντας, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το πακέτο Γιούνγκερ, συνέργειες για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας, και η ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως και σε άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας.

Ειδικό κεφάλαιο της συνάντησης αναμένεται να αποτελέσει η συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

Για την οριστική διαμόρφωση της ατζέντας, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Έντι Ράμα έφερε χιλιάδες Αλβανούς από την Αλβανία στο Γαλάτσι – Έτσι «γέμισε» ο γελοίος Ράμα

Έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα – Φθορές σε αυτοκίνητα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο 50χρονος έσφαξε τη γυναίκα του και πήγε να αγοράσει μπύρες

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο 50χρονος «της είχε βουτήξει το κεφάλι σε χλωρίνη»

Μενίδι: Με 17 μαχαιριές έσφαξε τη γυναίκα του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...