Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάνης Βαρουφάκης: “Είμαι υπερήφανος για τη Μέρκελ” – “Ο Τσίπρας θα αποτύχει”

Γιάνης Βαρουφάκης: “Είμαι υπερήφανος για τη Μέρκελ” – “Ο Τσίπρας θα αποτύχει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μία συνέντευξή του, μίλησε για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κατά τη γνώμη του θα αποτύχει και το ξέρει, ενώ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με την στάση της στο προσφυγικό.

Με τα βιβλία του και τις διαλέξεις του, όπως ο ίδιος δηλώνει στη «Deutsche Welle», θέλει να δώσει το δικό του στίγμα για το μέλλον της Ευρώπης, «μιας Ευρώπης που πρέπει να αλλάξει».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στην ανόητη θέση που όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Γερμανών και της ελληνικής κυβέρνησης – παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα».

Στη ερώτηση, «πώς είναι οι σχέσεις σας τώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό;», ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει ανταλλάξει κουβέντα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να αλλάξει. Για την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γ. Βαρουφάκης «στάζει μέλι», λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ιδιαίτερα περήφανος για την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στους πρόσφυγες.

«H στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη», υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...