Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς και γιατί έφτασε ο Τσίπρας στην «καρατόμηση» του Σακελλαρίδη

Πώς και γιατί έφτασε ο Τσίπρας στην «καρατόμηση» του Σακελλαρίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου αποτελεί η αποπομπή του μέχρι πρότινος στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν έγινε σήμερα αλλά την Τρίτη. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θέλησε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις διαφωνίες του αναφορικά με το περιοχόμενο της νέας δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων, με τον κ. Τσίπρα να του ζητά εφόσον δεν είχε σκοπό να προσέλθει στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή να παραιτηθεί, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον Αλέξη Τσίπρα είχαν διαρραγεί από το Πάσχα του 2015, με τον πρωθυπουργό λίγο καιρό μετά να τον αντικαθιστά με την Όλγα Γεροβασίλη. Παράλληλα, η στάση που θα κρατούσε ουσιαστικά είχε διαφανεί τόσο από το γεγονός ότι τελευταία στιγμή ο προερχόμενος από την διασπασμένη κίνηση των «53» συμφώνησε να είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την άρνηση όλων των χαρτοφυλακίων που του πρότεινε ο Αλέξης Τσίπραςς  μετά την 20η Σεπτεμβρίου.

Πέραν αυτού, ο πρωθυπουργός εν μέσω αντιδράσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους πιστωτές σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους υποψήφιους «αντάρτες» εν τη γεννέσει τους. Άπαντες γνώριζαν τι ψήφιζαν το καλοκαίρι στα μέσα Αυγούστου και άπαντες γνώριζαν ότι το πρόγραμμα που θα κληθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό του το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής, εμπλουτισμένο με τομές και μεταρρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα για να μπορέσει να αντισταθμιστεί το βάρος των σκληρών μέτρων του μνημονίου.

Ουσιαστικά ο κ. Σακελλαρίδης οδηγήθηκε στην απόσυρση μετά από απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησε, μέχρι την τελευταία στιγμή, κατά γράμμα όλα όσα ήθελε ο πρωθυπουργός, με συνομιλητές του να κάνουν λόγο για «έντιμη και αριστερή στάση» από την πλευρά του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ωστόσο, επικριτές του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την Κουμουνδούρου αποδίδουν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για «καρατόμηση» του πρώην στενού του συνεργάτη σε ένα συνδυασμό γεγονότων, ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα μαζί με το ότι τυχόν «ανταρσία» του θα τον καθιστούσε άτυπα πόλο έλξης των δυσαρεστημένων βουλευτών και στελεχών του κόμματος και επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημειώνουν θα υποδαύλιζε εκ νέου τα θεμέλια της κυβέρνησης και της Κουμουνδούρου, λίγους μήνες μόλις μετά την επώδυνη για τη χώρα και την οικονομία αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτρέψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης Σακελλαρίδη

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης».

Ερώτημα πλέον είναι εάν η απομάκρυνση του ηγετικού στελέχους των «53», Γαβριήλ Σακελλαρίδη, από την κεντρική πολιτική σκηνή θα συνοδευθεί και με πιθανή νέα πολιτική συμπόρευση με τους Τάσο Κορωνάκη και Ηρώ Διώτη, επίσης προερχόμενους από τους «53» που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησαν στη σύσταση νέου πολιτικού φορέα και οι οποίοι έσπευσαν να κοινοποιήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επιστολή παραίτησής του…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...