Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Νροπή σου – Παπανδρέου: Όλοι κρινόμαστε από τον λαό

Βενιζέλος: Νροπή σου – Παπανδρέου: Όλοι κρινόμαστε από τον λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε το “όχι” του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και το “παρών” του Απόστολου Κακλαμάνη στο άρθρο για τις τράπεζες κατά τη χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι κανένας βουλευτής του κόμματος δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «δήθεν πιο ευαίσθητος» από τους άλλους, ειδικά όταν δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το εν λόγω άρθρο νωρίτερα. Έκανε, δε, λόγο για «υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» που κρίνονται από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψηφοφορία, σημειώθηκε έντονος διάλογος μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του δεύτερου.

«Αυτό που έκανες ήταν πολιτική αλητεία» φέρεται να είπε ο Ευ.Βενιζέλος στον Γ.Παπανδρέου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. «Ντροπή σου, δεν μίλησες σε κανέναν, ούτε απευθύνθηκες σε κανέναν για να ενημερωθείς για τη ρύθμιση που καταψήφισες».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος είχε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, όπου εξετάστηκε ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο επικράτησε η πιο ψύχραιμη άποψη, δεδομένης της διαγραφής του Ν. Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που αφήνει την κυβερνητική πλειοψηφία με 152 βουλευτές.

Στη συνέχεια, ο Ευ.Βενιζέλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

»Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

»Κανένα άλλωστε μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

»Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

»Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ως εξής:

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευ.Βενιζέλος έδωσε ο Γ.Παπανδρέου με αφορμή την καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες.

Η δήλωση του Γ.Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

» Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

» Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...