Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται στην Αθήνα ο σύμμαχος πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι

Έρχεται στην Αθήνα ο σύμμαχος πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θέση της Ελλάδας ότι πρέπει «να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όσον αφορά τις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την τακτική Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις και ο διάλογος που ξεκίνησαν στη Βιέννη, με κύριο στόχο να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την αποκατάσταση της λειτουργίας της κοινωνίας στη Συρία» δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «διαμόρφωση ενός δημοκρατικού Συντάγματος» και τη διενέργεια «εκλογών σε αυτή τη χώρα».

«Η πηγή του προσφυγικού προβλήματος και η λύση του είναι η ειρήνευση της Συρίας», προσέθεσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τη διήμερη επίσκεψή του στην Τεχεράνη, ο Έλληνας ΥπΕξ απάντησε πως σκοπός του ταξιδιού στο Ιράν ήταν η διαμόρφωση ενός «συνολικού σχεδίου δράσης», το οποίο ετοιμάζεται «ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις αρχές του επόμενου χρόνου».

«Το ταξίδι στο Ιράν ήταν ελπιδοφόρο και αποτελεσματικό, και ήταν ένα από τα ταξίδια που κάναμε στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς κάνοντας αναφορά στα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε πως στις 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Eπέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Οι πορείες και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl – Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...