Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αβραμόπουλος θέλει Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή για τη φύλαξη της θάλασσας

Ο Αβραμόπουλος θέλει Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή για τη φύλαξη της θάλασσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι σαφές ότι Ιταλία και Ελλάδα δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αναδιανομή προσφύγων αν οι άλλες χώρες δεν προσφέρουν θέσεις» δηλώνει στην Λα Ρεπούμπλικα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αναγνωρίζει την σημαντική συμβολή της Ιταλίας «η οποία διέσωσε, στην Μεσόγειο, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές».

Παράλληλα, τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται με τις ιταλικές Αρχές για να βρεθούν λύσεις, ιδίως χάρη στην πλήρη ανάπτυξη των hotspot, για την καταγραφή των μεταναστών. Η Ιταλία είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την κρίση αυτή».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογραμμίζει ότι «οι κανόνες του Δουβλίνου δεν είναι πλέον επίκαιροι και για τον λόγο αυτό επισπεύδουμε την μεταρρύθμισή τους».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξηγεί, επίσης, ότι όντως, η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αναδιανομή προσφύγων αν οι άλλες χώρες δεν προσφέρουν θέσεις, αλλά, οι υπόλοιπες χώρες «δεν μπορούν να δεχθούν πρόσφυγες αν πρώτα δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση και το φιλτράρισμα σε Ελλάδα και Ιταλία. Είναι δυο διαδικασίες παράλληλες. Για να καταγραφούν οι αφίξεις πρέπει να γίνουν λειτουργικά τα hotspots».

Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα μετανάστευσης εξηγεί στην Λα Ρεπούμπλικα ότι «η νέα Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα επαληθεύει ότι οι κανόνες για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων τυγχάνουν σεβασμού, θα μπορεί να δρα αυτόνομα για να προλαμβάνει συνθήκες κρίσης και να παρεμβαίνει άμεσα επί των εξωτερικών συνόρων με επείγουσες δράσεις».

Για τον λόγο αυτό, θεωρεί ότι «πρόκειται για επανάσταση στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στην ερώτηση της εφημερίδας αν «με την νέα Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρχουν ενιαία εξωτερικά σύνορα», ο κύριος Αβραμόπουλος απαντά:

«Ναι. Σε μια πραγματική Ένωση, χωρίς εσωτερικά σύνορα, έχουμε όλοι τα εξωτερικά σύνορα. Θα έχουμε όλοι μια ενιαία Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Η Υπηρεσία θα έχει στην διάθεσή της ένα μόνιμο σώμα. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διαθέσουν ένα μέρος του προσωπικού τους το οποίο θα μπορεί να αναπτύσσεται σε άμεσες επεμβάσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...