Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσφυγες: Στο Ελληνικό από το Ταε Κβο Ντο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ολοκληρώσουν μέσα στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις υποδομές για την φιλοξενία τους.

Στην Αττική, σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί από χθες το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου μετά την συμφωνία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των τριών δήμων της περιοχής θα εγκατασταθούν προσωρινά για ένα τρίμηνο μετανάστες από χώρες της βόρειας Αφρικής και της Ασίας.

Χθες ο πρωθυπουργός επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις σε Χίο και Λέρο, όπου δημιουργούνται δυο hotspots για την πρώτη υποδοχή και ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Καταφύγιο στο γήπεδο του χόκεϊ στην περιοχή του Ελληνικού θα βρουν οι οικονομικοί μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα από την Ειδομένη, καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδο στην ΠΓΔΜ. Πρόκειται κυρίως για άτομα αλγερινής, μαροκινής, ιρανικής και μπαγκλαντεσιανής καταγωγής.

Για τη στέγαση των μεταναστών θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι της ολυμπιακής εγκατάστασης που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου έχοντας τη δυνατότητα να στεγάσουν περίπου 500 άτομα.

Το ερώτημα είναι βέβαια ποιοι θα φιλοξενηθούν εκεί, καθώς από την ώρα που έγινε γνωστό, την Τρίτη, ότι οι μετανάστες θα μεταφέρονταν από το Ταε Κβον Ντο στο χόκεϊ, οι περισσότεροι κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από το Φάληρο. Αρκετοί από αυτούς φέρονται να έφυγαν για το κέντρο της Αθήνας, αναζητώντας καταφύγιο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Μια ομάδα Μαροκινών πήραν ήδη τον δρόμο για το στρατόπεδο της Κορίνθου, καθώς εκτιμήθηκε από τις αστυνομικές αρχές ότι είναι υπαίτιοι επεισοδίων που ξέσπασαν τις περασμένες ημέρες στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο μεταξύ μεταναστών.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεργεία καθαρισμού και απολύμανσης δουλεύουν από χθες στην ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ στο Ελληνικό, προκειμένου να δεχθεί τους μετανάστες που απομακρύνθηκαν από το Ταε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου, όπως συμφώνησαν προχθές ο υπουργός Γ. Μουζάλας και οι τρεις δήμαρχοι Κωνσταντάτος, Κονδύλης και Παπανικολάου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...