Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: Άλλη απομείωση του χρέους θέλει ο Ομπάμα και άλλη το ΔΝΤ

Σκουρλέτης: Άλλη απομείωση του χρέους θέλει ο Ομπάμα και άλλη το ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, υποστηρίζει και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του Ταμείου επιδρά αρνητικά σε θέματα όπως το εργασιακό, το ασφαλιστικό και τις μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιόφωνο Στο Κόκκινο, ανέφερε ότι “Το ΔΝΤ το βρήκαμε, δεν το φέραμε εμείς. Ως ένα βαθμό αποδείχθηκε ότι δεν ήρθε να προσθέσει κάτι το ΔΝΤ. Αρχικά ίσως χρειαζόταν η Ευρώπη την τεχνογνωσία του, σήμερα την έχει αποκτήσει, βεβαίως πάνω στην καμπούρα της Ελλάδας”.

«Το ΔΝΤ είχε διαφορετική προσέγγιση από την επίσημη αμερικανική ηγεσία. Πολλές φορές ο Ομπάμα και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν πιο φιλικοί στην απομείωση του χρέους, το ΔΝΤ το έλεγε αλλιώς, πιο… σεμνά. Ό,τι έχει να δώσει όμως αυτή η συζήτηση στην ανάγκη να μειωθεί το χρέος, το έχει δώσει. Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει πια στην Ευρώπη. Άρα η παρουσία του ΔΝΤ επιδρά αρνητικά στον συσχετισμό σε άλλα θέματα, όπως εργασιακά, ασφαλιστικό , μεταρρυθμίσεις», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σκουρλέτης, υποστήριξε ακόμη ότι πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα για την Ελλάδα, αφού σήμερα η συζήτηση για την απομείωση του χρέους έχει μπει επίσημα στο τραπέζι. Και σ’ αυτήν δε θα είναι μόνη της η Ελλάδα. Θα είναι πλέον και η νέα ισπανική και η πορτογαλική κυβέρνηση. Μιλάμε για ένα περιβάλλον που έχει λίγο αλλάξει.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό υπογραμμίζοντας ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας δεν έκλεισαν τα ζητήματα και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Τέλος για το 2016 ο κ. Σκουρλέτης δηλώνει αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ως πρωταρχικό ζήτημα να μην κλονιστεί η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και να υπάρξει μια ανοιχτή ειλικρινή επικοινωνία με τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας που “μπορούμε και πρέπει να υπερασπιστούμε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...