Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Κατρούγκαλου σε ένστολους: Αποστρατευθείτε ή κάντε μετάταξη για να πάρετε σύνταξη!

Βόμβα Κατρούγκαλου σε ένστολους: Αποστρατευθείτε ή κάντε μετάταξη για να πάρετε σύνταξη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βόμβα έριξε στους ένστολους ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές εκπροσώπους τους το Σάββατο, στην Κατεχάκη, με θέμα το ασφαλιστικό.

Οι κορυφαίοι των συνδικαλιστών αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, άκουσαν τον υπουργό να τους λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό ιδιώνυμες ή επιλεκτικές διακρίσεις, στο όνομα του δόγματος ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ίσοι.

Απαντώντας, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, σε ερώτηση συνδικαλιστή, ότι οι ένστολοι επιτελούν επάγγελμα με πολλές ιδιαιτερότητες, είπε πως η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμία επιμέρους ή γενικότερη διάκριση. Παρότι επιχείρησε στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας πως υπάρχει ακόμα παράθυρο για πιθανή εξαίρεση μη υπαγωγής του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, στη συνέχεια υπήρξε ακόμη περισσότερο δυσοίωνος, κλείνοντας τις όποιες χαραμάδες ακόμα και για το Πρόνοιας, το οποίο χορηγεί τα εφάπαξ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας είπε τα ακόμη χειρότερα, δηλώνοντας πως στον ασφαλιστικό Αρμαγεδώνα δεν λαμβάνεται καμία πρόνοια για όλους όσους έχουν θεμελιωμένα δικαίωμα, εκτός ίσως μόνο για όσους θα κάνουν αίτηση αποστρατείας και φύγουν πριν από την κατάθεση και ψήφιση του σχεδίου νόμου, προτρέποντας έτσι επί της ουσίας να αποστρατευθούν όσοι βρίσκονται κοντά στην έξοδο. Και γι αυτή την μερίδα των εργαζομένων μεταξύ των ένστολων πάντως δεν απέκλεισε ο νόμος να έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016.

Το τελειωτικό χτύπημα ωστόσο ήρθε όταν διατυπώθηκε άλλη επισήμανση συνδικαλιστών πως δυνητικά οι ένστολοι φεύγουν νωρίτερα, για να λάβουν την απάντηση πως όταν κάποιος αποστρατευθεί και δεν έχει συμπληρώσει τα χρόνια για την χορήγηση εθνικής σύνταξης μπορεί να κάνει αίτηση μετάταξης σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...