Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απειλές για τη Σένγκεν από τον επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ

Νέες απειλές για τη Σένγκεν από τον επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έπειτα από τις πρόσφατες, επανειλημμένες απειλές για έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη του Σένγκεν, της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ – του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – τη “σκυτάλη” παραλαμβάνει τώρα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”, προειδοποίησε με “προσωρινή” αποπομπή της Ελλάδας από τη Συνθήκη.

Ερωτώμενος εάν αποτελούν εφαρμόσιμη λύση οι απειλές της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών, ο προερχόμενος από την Χριστιανοκοινωνική Ενωση της Βαυαρίας Γερμανός πολιτικός, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορέιο επισημαίνει:

“Ο πρωθυπουργός Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά, αλλά λίγα τήρησε” και πως μία έκθεση ειδικών ως προς τη διασφάλιση των ελληνικών συνόρων, υπήρξε εξαιρετικά αρνητική, και πως σε μεγάλο μέρος, τα Hotspots δεν υπάρχουν ακόμη.

Προσθέτοντας, ότι “επιτέλους πρέπει να υπάρξει τάξη στα εξωτερικά σύνορα, να ενταθεί σαφώς ο τρόπος δράσης” και ότι εάν ζητούν να εισέλθουν εκεί Μαροκινοί, Αιγύπτιοι και Πακιστανοί, πρέπει να μπορούν να αποπέμπονται, τονίζει:

“Εάν η Ελλάδα δεν είναι ικανή να εφαρμόσει το νομικό καθεστώς, τότε δεν είναι αδιανόητη μία προσωρινή αποχώρησή της από τη Ζώνη της Σένγκεν”.

Ο ίδιος, σημειώνοντας πως μέσα στις εβδομάδες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ευρώπη προχωρά, εκτιμά ότι μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως προσωρινοί συνοριακοί έλεγχοι, δεν σημαίνουν ότι ακυρώνεται η ευρωπαϊκή λύση, τουναντίον αυτή δίνει την ευκαιρία για να καταργηθούν πάλι τα σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...