Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης επιδείνωσαν το προσφυγικό

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το προσφυγικό επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέσβο όπου επισκέφτηκε τις περιοχές που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

«Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πρώτο κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή της Μόριας.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hotspots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου, αλλά όπως σημείωσε, «η κατασκευή των hotspots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χρειάζεται τα κράτη –  μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι πρέπει και η ίδια η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα: 700.000 οι Εβραίοι πρόσφυγες από τις μουσουλμανικές χώρες στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...