Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμική ατμόσφαιρα από τους κατοίκους στις περιοχές των hotspots

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που ο υπουργός Αμύνης διεμήνυε ότι «τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου», σε Σχιστό, Κω και Διαβατά οι διαμαρτυρίες των πολιτών αυξάνονται συνεχώς και η κατάσταση χαρακτηρίζεται «ηλεκτρισμένη».

Ο υπουργός Άμυνας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών που αντιδρούν στη δημιουργία των hotspot να καταθέσουν κοινή πρόταση για το χώρο μετεγκατάστασης, ενώ πρόσθεσε  ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες, γιατί αποτελούν μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα για ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων σε Σχιστό, Κω αλλά και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να δημιουργήσει εκεί hotspot και κέντρα φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Από το πρωί της Δευτέρας στο Σχιστό είναι σε εξέλιξη δύο πορείες διαμαρτυρίας, μια υπέρ και μια κατά των hotspot, ενώ συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών, εκφράζοντας κάθετα την αντίθεσή τους στη μετατροπή του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή. Είπε επίσης ότι οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες και θα πρόκειται για οικογένειες.

Στο μεταξύ, ο Ηλίας Διαμαντόπουλος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων των Διαβατών, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι «οι πολίτες που φαίνονται σε βίντεο να καταστρέφουν τον φράχτη του υπό κατασκευή κέντρου φιλοξενίας προσφύγων δεν είναι κάτοικοι των Διαβατών και δεν τους γνωρίζει κανένας στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...