Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα στην εφαρμογή του μνημονίου

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα στην εφαρμογή του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας της έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας την Πέμπτη στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι οι προκλήσεις παραμένουν.

Αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση, ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι οι συζητήσεις είναι αρκετά εποικοδομητικές και τόνισε ότι το κύριο μέλημα των θεσμών είναι να διασφαλίσουν την «ποιότητα των μεταρρυθμίσεων» που θα εφαρμοστούν.

Συνέχισε, λέγοντας ότι η πρώτη αξιολόγηση περιλαμβάνει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι το ασφαλιστικό, αλλά και δημοσιονομικά ζητήματα, η λειτουργία του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η πάταξη της φοροδιαφυγής κτλ. Παραδέχτηκε ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις είναι πολιτικά και κοινωνικά δύσκολες, αλλά, όπως είπε, είναι σημαντικό η Ελλάδα να υλοποιήσει αυτά που συμφώνησε το καλοκαίρι του 2015.

Ειδικότερα, όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει «σοβαρές προτάσεις», σημείωσε όμως ότι παραμένουν ανοιχτά δημοσιονομικά θέματα, όπως η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

«Όλοι θέλουμε η αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. O ίδιος σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν εκφράσει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση, κάτι το οποίο συμμερίζεται και ο ίδιος.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τη λιτότητα που επέβαλε το πρόγραμμα στην Ελλάδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι ο δρόμος της λιτότητας είναι απαραίτητος για να επιστρέψει μια χώρα σε υγιή οικονομικά και να νοικοκυρέψει τα του οίκου της.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Ντάισεμπλουμ ανέφερε ότι «το κλειδί» είναι να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα και η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην ελληνική οικονομία και στις τράπεζες.

Τέλος, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι χρειάστηκαν 5,4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους – ποσό μικρότερο από το προβλεπόμενο. «Αυτά είναι καλά νέα και για την προοπτική της βιωσιμότητας του χρέους», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Δημοσκόπηση Pulse: 23,5% η ΝΔ – Στο 21% οι εν δυνάμει ψηφοφόροι Τσίπρα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ «καίει» την κυβέρνηση – Πέφτει στο 23,8% η ΝΔ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ – 23,2% ο Τσίπρας – Καθολική η στήριξη στους αγρότες

Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...