Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βελγικά ΜΜΕ: Θέλουν να φορτώσουν στον Τσίπρα όλες τις αμαρτίες του κόσμου

Βελγικά ΜΜΕ: Θέλουν να φορτώσουν στον Τσίπρα όλες τις αμαρτίες του κόσμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντικρουόμενες είναι οι εκτιμήσεις του βελγικού Τύπου για την ακριβή έκταση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, θέμα που αναμένεται να απασχολήσει στις Βρυξέλλες τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Για μείωση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες κάνει λόγο η De Standaard σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Μειώνονται οι μεταναστευτικές ροές». Σημειώνεται ειδικότερα ότι τις δύο περασμένες εβδομάδες κατέφθασαν 16.100 πρόσφυγες, αριθμός που υπολείπεται μεν σημαντικά των 62.000 αφίξεων τον Ιανουάριο, ωστόσο είναι πενταπλάσιος συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αντίθετη η εκτίμηση της De Morgen που φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «Πάλι αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων στο Αιγαίο», στο οποίο σημειώνεται ότι μετά από μια σύντομη διακοπή, ο αριθμός των προσφύγων που εισέρχονται στην Ελλάδα παρουσιάζει εκ νέου αύξηση. Αναφορά γίνεται σε 3.200 πρόσφυγες που σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών αρχών κατέφθασαν χτες στην Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Στο μεταξύ γερμανογαλλική σύγκλιση στο προσφυγικό διαπιστώνει η De Standaard που βλέπει και τη Γαλλία να εντάσσεται στην “συμμαχία των προθύμων χωρών”, οι οποίες, υπό προϋποθέσεις δηλώνουν διατεθειμένες να δεχτούν στο έδαφός τους Σύρους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία.

Εξαιρετικά αποδυναμωμένη επί του παρόντος παρουσιάζει, εξάλλου, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Mέρκελ η De Tijd, σημειώνοντας ότι ποτέ άλλοτε σε Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος δεν ένιωθε τόσο μόνη όσο τώρα, καθώς το κύρος της στην ίδια της τη χώρα έχει μειωθεί εξαιτίας της στάσης της στο προσφυγικό, ενώ το άστρο της έχει αρχίσει να δύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία ότι οι εθνικές στρατηγικές έχουν πάρει πλέον το ”πάνω χέρι” και απειλούν την Ευρώπη με διάλυση.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, Ευρωπαίοι ηγέτες επιχειρούν να φορτώσουν στον Αλέξη Τσιπρα «όλες τις αμαρτίες του κόσμου», αντιμετωπίζοντάς τον ως ”αποδιοπομπαίο τράγο” για όλα τα δεινά που πλήττουν την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...