Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ προς Μητσοτάκη: Να μην επαναληφθεί το αδιέξοδο του 2015…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να μην επαναληφθεί ένα κυβερνητικό αδιέξοδο όπως τον Ιούνιο του 2015 επισήμανε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρώτη συνάντηση τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε η κ. Μέρκελ, δεν πρέπει να επαναληφθεί ένα αδιέξοδο όπως τον Ιούνιο του 2015, ενώ ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν έχει περιθώρια να υποστηρίξει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Απαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε πως η ΝΔ κατ’ αρχήν διαφωνεί με το ασφαλιστικά, επειδή επιβάλλει βαριά φορολόγηση και δεν θα ψηφιστεί από την αξιωματική αντιπολίτευση εάν έλθει με την υπάρχουσα μορφή στην Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε δε, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται μέσω διπλών πλειοψηφιών, μιας για τα δύσκολα και μιας για τα εύκολα. Οι συνεργάτες του επισήμαιναν ότι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αντικρούσει αυτό το επιχείρημα.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως έδωσε σαφές στίγμα ότι δεν θα ακολουθήσει την πολιτική προκατόχων του αρχηγών αντιπολίτευσης, και δεν θα υψώνει τους τόνους για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους, δεν θα διστάσει να στηρίξει πολιτικές με τις οποίες συμφωνεί όπως στο προσφυγικό.

Συνεργάτες του σχολιάζαν μετά το πέρας των συναντήσεών του, ότι οι Ευρωπαίοι διαπίστωσαν ότι έχουν απέναντί τους έναν αξιόπιστο αλλά όχι δεδομένο συνομιλητή, ενώ τους ικανοποίησε η δημόσια τοποθέτησή του ότι δεν θα καταφύγει σε λαϊκισμό. Έλεγαν ακόμη ότι αυτή τη φορά, η χώρα θα έχει μία αντιπολίτευση που θα μιλά με την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...