Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελίες βουλευτών: Ο Σαμαράς ήξερε για τη λίστα Μπόργιανς και αδιαφορούσε

Καταγγελίες βουλευτών: Ο Σαμαράς ήξερε για τη λίστα Μπόργιανς και αδιαφορούσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tην «εμπλοκή» του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργείου Οικονομικών και φυσικά τη «γνώση» του υπουργείου Εξωτερικών, το 2012, στην μη παραλαβή της λίστας Βεστφαλίας-Ρηνανίας ή λίστας Μπόργιανς καταγγέλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και Αννέτα Καββαδία.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους μάλιστα έδωσαν στην δημοσιότητα την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών που έλαβαν μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει και μεταξύ των οποίων υπάρχει «εμπιστευτική» επιστολή του Γενικού μας Προξένου με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2012, με την οποία ενημέρωνε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Βεστφαλίας – Ρηνανίας Dr Norbert Walter – Borjans, τον προσκάλεσε για να συζητήσουν «θέμα οικονομικής κρίσεως και CD με στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων», ζητώντας σχετικές οδηγίες.

Σε επόμενη δε επικοινωνία, στις 19 Νοεμβρίου, ο Γενικός μας Πρόξενος απευθύνθηκε εγγράφως στον τότε Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, ενημερώνοντάς τον ότι απέρριψε ευγενικά την πρόταση «στη συνέχεια τηλεφωνικών οδηγιών» που έλαβε από τον Διευθυντή του Πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Κωνσταντίνο Μπούρα.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και Αννέτα Καββαδία σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «δυστυχώς για όσους βιάστηκαν να μιλήσουν, η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να ανατρέψει την αφήγηση όλων όσοι μας κατηγόρησαν για λασπολόγους. .. Τα έγγραφα, δε, που συνοδεύουν την απάντηση του ΥΠΕΞ, «καίνε» την τρικομματική συγκυβέρνηση του 2012, υφυπουργός Εξωτερικών της οποίας ήταν ο κ. Κούρκουλας», ο οποίος να θυμίσουμε πρόσφατα όταν είχε ανακινηθεί το θέμα είχε δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ ενημερωθεί σχετικά με την ύπαρξη αυτής της λίστας, ούτε έχει καμία συνεννόηση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους πως « γίνεται προφανές ότι οι ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών ήταν ενήμερες για την ύπαρξη της λίστας Βεστφαλίας-Ρηνανίας ή λίστας Μπόργιανς…» και προσθέτουν πως «Τα ερωτηματικά που γεννιούνται είναι πολλά: Για ποιους λόγους ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς κατόπιν εντολών του ίδιου, δεν αποδέχθηκε την πρόταση για παραλαβή της λίστας Borjans, που είχε νομίμως αγοραστεί από τις αρμόδιες αρχές της Β. Βεστφαλίας-Ρηνανίας;
– Για ποιους λόγους η τρικομματική κυβέρνηση, αν δεν είχε εικόνα του ποίοι περιλαμβάνονται σε αυτήν, συγκάλυψε τους εμπλεκόμενους στη λίστα; Τι φοβήθηκε;

– Για ποιους λόγους η τρικομματική απέρριπτε προτάσεις για διερεύνηση ενδεχόμενων πηγών εσόδων και επέλεξε τον δρόμο της δραματικής μείωσης συντάξεων. Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλουν απαντήσεις. Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάνε για σκοινί…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...