Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη οικονομική βοήθεια αν κλείσουν τα σύνορα

Αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη οικονομική βοήθεια αν κλείσουν τα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιδρά μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες η Ελλάδα ζητώντας έκτακτη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις Βρυξέλλες ήδη ετοιμάζεται έκτακτο σχέδιο καθώς εκτιμάται πως το επόμενο εξάμηνο τα ελληνικά σύνορα θα περάσουν άλλοι 100.000 άνθρωποι από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, τη στιγμή που η διέλευση στα κράτη της Ευρώπης γίνεται με το “σταγονόμετρο”.

Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα με τους μετανάστες, για τους οποίους τα σύνορα μένουν αυστηρά κλειστά, ενώ οι πρόσφυγες μπορούν να περνούν κατά λίγες εκατοντάδες μόλις κάθε μέρα, μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο έκακτης ανάγκης, οι 50.000 εξ αυτών των προσφύγων θα μεταφερθούν σε νεα κέντρα φιλοξενίας και οι υπόλοιποι 50.000 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία. Η Ελλάδα κοστολογεί αυτή την επιβάρυνση με το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία διεκδικεί από την ΕΕ προκειμένου να ανταπεξέλθει στην προσφυγική κρίση για το επόμενο 6μηνο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει κάνει ακόμη την κοστολόγηση του έκτακτου σχεδίου, αλλά δεν αποκλείεται να μειωθούν οι προσδοκίες της ελληνικής πλευράς και το τελικό ποσό που θα δοθεί στη χώρα μας να είναι λιγότερο.

“Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα” δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ 2.000-3.000, ανέφερε η Νατάσα Μπερτό.

Παράλληλα χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...