ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Θερινό Ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους - Κορύφωση της ηλιακής ισχύος
Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Φοροδιαφυγή μαμούθ αποκαλύπτει η αποκωδικοποίηση της Λίστας Μπόργιανς, όπως είπε στο Κόκκινο και στο Στάθη Σχινά, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και του μαύρου χρήματος Γιώργος Βασιλειάδης. Στη λίστα περιλαμβάνονται 10.800 λογαριασμοί εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί οι 1.200, ενώ ήδη έχουν σταλεί 800 κλήσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, για τα οποία έχει διαπιστωθεί φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη σύντομα θα έχει ταυτοποιηθεί το σύνολο των λογαριασμών, ενώ η διαδικασία απόδοσης των φόρων προς το δημόσιο αναμένεται να επιταχυνθεί, με την κατάθεση και ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα επιτρέπει τη λεγόμενη «αυτοκαταγγελία» από τους υπόλογους για φοροδιαφυγή με απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις, ώστε να υπάρξει επιτάχυνση στην απόδοση των χρημάτων.
Ταυτόχρονα έχει δεσμευθεί επιπλέον ποσό 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, από υπόλογους για υποθέσεις διαφθοράς εις βάρος του ελληνικού δημοσίου – υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τα 800 εκατομμύρια αφορούν μετρητά και τα 700 εκατ. ακίνητα.
Ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε ότι στο υπουργείο δημιουργείται κέντρο ελέγχου για υποθέσεις διαφθοράς (χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ) σε προγράμματα ΕΣΠΑ, αλλά και ότι δημιουργούνται οι μονάδες εσωτερικού ελέγχου σε όλα τα υπουργεία, ώστε να διαπιστωθεί από που ξεκινά η διαφθορά.
























































