Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρούτε: Άλλο προσφυγική κρίση άλλο το ελληνικό χρέος

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά της σύνδεσης της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα λόγω της προσφυγική κρίσης, τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung, περιέγραψε ως εξής το ελάχιστο που θα πρέπει να επιτευχθεί στο Συμβούλιο Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα για να θεωρηθεί επιτυχημένο:

«Η Τουρκία θα πρέπει να δηλώσει διατεθειμένη να δεχθεί περισσότερους οικονομικούς μετανάστες και ελπίζω να επιτύχουμε συμφωνία για μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες της ΕΕ απευθείας από την Τουρκία».

Σε σχέση με την Ελλάδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της ως χώρα στο απώτερο άκρο του χώρου Σένγκεν και η ΕΕ να τη βοηθήσει συνολικά στην υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων.

Στην ερώτηση εάν η βοήθεια θα μπορούσε να περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους, ο Ρούτε τόνισε ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται το ένα με το άλλο.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός απάντησε και στην ερώτηση για το ενδεχόμενο να θέσει η Αθήνα βέτο.

«Θα πρέπει να επιτύχουμε, ώστε η Αθήνα να δεχθεί την κατάσταση και να αντιληφθεί ότι θα πάρει βοήθεια από κάθε άποψη: λογιστική, ανθρωπιστική, με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την μετεγκατάσταση προσφύγων και τη συνεργασία με την Τουρκία».

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Μάρκ Ρούτερ είχε στο μεταξύ την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν συγκεκριμένα για την επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας στις Βρυξέλλες, καθώς και για τη Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, στην Σμύρνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...