Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση παλεύει για αλλαγή συμμαχιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση παλεύει για αλλαγή συμμαχιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την περίοδο, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εκτιμώντας ωστόσο ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα.

Όπως είπε σε δηλώσεις της από την Άρτα όπου βρίσκεται, αν και η χώρα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, τα μηνύματα είναι θετικά και εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι περίπου το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα περάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η αξιολόγηση ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και εκτίμηση είναι ότι σχεδόν στο Πάσχα τα ζητήματα φορολογικού, ασφαλιστικού, διαχείρισης κόκκινων δανείων και του Ταμείου αξιοποίησης περιουσίας, θα έχουν κλείσει», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι υπάρχει μια υποχώρηση εκ μέρους του ΔΝΤ.

«Ταυτόχρονα, ξεκινάει η συζήτηση για το χρέος το οποίο θεωρούμε κομβικό σημείο για την εξέλιξη της οικονομίας της χώρας και για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, πλην όμως με θετικά μηνύματα», συνέχισε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στην πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα παραστεί στη σύνοδο των Σοσιαλδημοκρατών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παλεύει διαρκώς για αλλαγή συσχετισμών και συμμαχιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη θα πρέπει να επιστρέψει στον ρόλο της», τόνισε ενώ παράλληλα χαρακτήρισε σημαντική την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. «Ήταν μία πρόσκληση που απεδέχθη ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πολιτικής που σας ανέφερα», πρόσθεσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε καθοριστική τη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαρτίου για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και συμπλήρωσε ότι κινήσεις οι οποίες γίνονται κυρίως από τις χώρες Βίσεγκραντ και από την Αυστρία δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα. Επανέλαβε ότι πρόκειται για μονομερείς ενέργειες και επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες όλοι θα κριθούν, το ίδιο και η Ευρώπη.

Χαρακτήρισε, επίσης, την επόμενη εβδομάδα κρίσιμη, καθώς αναμένεται να ισχύσουν οι συμφωνίες και η μετεγκατάσταση των προσφύγων απευθείας από την Τουρκία προς την Ευρώπη, αλλά και από την Ελλάδα προς τις άλλες χώρες υποδοχής, ενώ παράλληλα, όπως είπε, θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της επιχείρησης του ΝΑΤΟ που έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα.

«Στόχος είναι, οι πρόσφυγες από την Τουρκία με οργανωμένο τρόπο να μετεγκαθίστανται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να βλέπουμε αυτές τις εικόνες στο Αιγαίο για τις οποίες ευθύνονται οι έμποροι ψυχών», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...