Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Πολύτιμο δώρο για τα ακροδεξιά κόμματα ένα Brexit

Βαρουφάκης: Πολύτιμο δώρο για τα ακροδεξιά κόμματα ένα Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έναν απροσδόκητο σύμμαχο στον αγώνα κατά του Brexit έχει βρει ο Βρετανός πρωθυπουργός, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαδίδοντας το μήνυμα «Μένουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνιζόμαστε για να την αλλάξουμε εκ των έσω».

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Γιάνης Βαρουφάκης προειδοποίησε τη βρετανική Αριστερά που φλερτάρει με την έξοδο από την Ε.Ε., ότι «το Brexit θα είναι πολύτιμο δώρο για τα ακροδεξιά κόμματα, από το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία μέχρι τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και το Ukip στη Βρετανία».

Όπως ανέφερε, «με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ε.Ε. θα διαλυόταν και η Ευρώπη θα όδευε προς μια δυστοπία παρόμοια με εκείνη που βίωσε ο κόσμος τα χρόνια του ’30, μετά τη Μεγάλη Ύφεση».

Ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο ούτε η Ελλάδα μπορούν να ξεφύγουν από την Ευρώπη οικοδομώντας πνευματικό ή νομοθετικό εμπόδιο, σημείωσε και τόνισε ότι «αντιτίθεμαι στο Brexit όπως ήμουν αντίθετος και στο Grexit (…) Είτε θα δουλέψουμε μαζί για να την εκδημοκρατίσουμε είτε θα υποστούμε τις συνέπειες ενός πανευρωπαϊκού εφιάλτη, που δεν θα μπορέσει να προστατέψει κανένα σύνορο».

Παράλληλα, αφού επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη με την Ελλάδα είχε ένα όνομα: τρομοκρατία, σημείωσε ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για τον επαναπατρισμό των προσφύγων «όχι μόνο παραβιάζει τους διεθνείς νόμους, αλλά είναι απάνθρωπη και ανήθικη».

«Έχουμε πολλούς λόγους για να περιφρονούμε τις Βρυξέλλες, όμως δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το όνειρο μιας Ευρώπης αυθεντικά δημοκρατικής, με τον στόχο να έχει τεθεί για το 2025, όπως επιδιώκει το κίνημα DieM25, που φιλοδοξεί να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις της Ε.Ε.», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...