Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Vox τρολάρει ασύστολα τη Χρυσή Αυγή που στηρίζει Τραμπ (βίντεο)

Το Vox τρολάρει ασύστολα τη Χρυσή Αυγή που στηρίζει Τραμπ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ότι μέλη της Χρυσής Αυγής στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι κάτι που πρέπει να προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση μιας και οι θέσεις τους λίγο πολύ συγκλίνουν.

Πρόσφατα, το vox.com εντόπισε βίντεο από εκπομπή της Χ.Α. από το διαδικτυακό της κανάλι, στο οποίο εμφανίζονται οι Ηλίας Παναγιώταρος και Σταύρος Κρίκος. Ο βουλευτής Παναγιώταρος τοποθετείται υπέρ των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του. Ο τίτλος του άρθρου είναι ενδεικτικός. “Δείτε: Ένα αστείο βίντεο υπέρ του Τραμπ, με πρωταγωνιστές Έλληνες νεοναζί”.

“Ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι ένας σωματώδης, φωνακλάς τύπος και ηγετικό στέλεχος του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Έχει στην κατοχή του ένα κατάστημα στο οποίο πουλάει T-shirts με ακροδεξιά συνθήματα. Έχει εξυμνήσει τον Χίτλερ για την “προσωπικότητα του” και έχει εκθειάσει την ιδέα για έθνος “μιας φυλής”. Έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει κατηγορίες που δικάζονται αυτόν τον καιρό ενώ εμπλέκεται στον προσηλυτισμό νέων μελών για τους νεοναζί”, αναφέρει το δημοσίευμα του Zack Beauchamp.

“Στο βίντεο της εκπομπής της Χ.Α., χρησιμοποιεί τη φράση του Τραμπ που αποδίδεται στον Μουσολίνι, και τον υπερασπίζεται. Παράλληλα, παίρνει το μέρος του Τραμπ στην κόντρα που είχε ανοίξει με τον Πάπα, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει πως δεν πράττει πράγματα που αποδέχεται η φιλοσοφία του χριστιανισμού. Βέβαια η θέση του Παναγιώταρου δεν είναι και επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής, ωστόσο τα επιχειρήματα υπέρ των κλειστών συνόρων και κατά των μεταναστών, συνάδουν. Η αντιμεταναστευτική ρητορική και ο λαϊκισμός χρησιμοποιούνται και από τους δύο για να ανέβουν δημοσκοπικά”, σημειώνει το Vox.

Πάντως για τον καθηγητή πολιτικής επιστήμης Cas Mudde, το γεγονός ότι κάποιοι χρυσαυγίτες επαινούν τον Τραμπ, είναι “παράδοξο”. Πώς το εξηγεί; “Είναι κόμμα νεοναζί, κάτι που σημαίνει πως συνδέουν τον καπιταλισμό με τις θεωρίες συνωμοσίας, με την παγκοσμιοποίηση και φυσικά, με τους Εβραίους. Θα φανταζόμουν πως δεν τον συμπαθούν θεωρώντας τον εκπρόσωπο του καπιταλισμού”. Παρόλα αυτά σημειώνει πως χρησιμοποιούν τα αντιμεταναστευτικά επιχειρήματα του Τραμπ, γιατί τους “βολεύει” εν μέσω προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινή βασίλισσα της ομορφιάς που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου δέχθηκε επίθεση στη Νέα Υόρκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...