Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοχαρόπουλος: Όχι εκλογές, αλλαγή κυβέρνησης με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ

Θεοχαρόπουλος: Όχι εκλογές, αλλαγή κυβέρνησης με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απορρίπτει μια νέα προσφυγή στις κάλπες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ωστόσο προτείνει την συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πριν βρεθεί η χώρα σε οριστικά αδιέξοδα, η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων από την παρούσα Βουλή που με ορίζοντα τριετίας θα βγάλει οριστικά την χώρα από τα μνημόνια. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αναποτελεσματική στο προσφυγικό, στις διαπραγματεύσεις, αλλά και σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής που δεν σχετίζονται με κανένα μνημόνιο.

Οι εκλογές όμως κάθε εξάμηνο δεν είναι λύση, οδηγηθήκαμε 3 φορές στις κάλπες το 2015 και τα αδιέξοδα είναι και πάλι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη όποτε και αν γίνουν οι εκλογές”, δηλώνει ο κ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει “Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. Εάν αποφασισθεί ότι θα προχωρήσουμε σε μία τέτοια κυβέρνηση, τότε όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία που θα εμπεριέχει όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η οποία θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα υπάρχει έλεγχος εφαρμογής της”.

Όσον αφορά την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τέτοια κυβέρνηση, ο κ. Θεοχαρόπουλος δηλώνει:

“Το φαινόμενο της χώρας μας όπου ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς επιλέγει μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις να συγκυβερνήσει με το κόμμα της εθνικολαϊκιστικής δεξιάς είναι το αρνητικό παράδειγμα της Ευρώπης. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Τσίπρας για να δικαιολογήσει την συνεργασία του χαρακτήρισε τους ΑΝΕΛ ως κεντροδεξιά!

Τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι συγκυβερνά με την δεξιά κατόπιν δικής του επιλογής, είναι και αυτό ένα βήμα. Εμείς στο προτεινόμενο νέο κυβερνητικό σχήμα, δεν εξαιρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο όμως μίας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα στηρίζεται από περισσότερους από 200 βουλευτές, καθώς οι συνθήκες είναι τόσο οριακές που δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγούμε από την κρίση”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...