Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσονται οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσονται οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν είναι αποδεκτή η στασιμότητα που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους την Πέμπτη οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ενώ τονίζουν ότι “πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους με άμεση σύγκληση συνόδου κορυφής και να ληφθούν αποφάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο”.

Επιπρόσθετα, κάνουν λόγο για “γεράκια που συνεχίζουν να αιμορραγούν τη χώρα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστεί την εισροή προσφύγων -μια πραγματική ανθρωπιστική πρόκληση- κατάφερε να ολοκληρώσει παράλληλα πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της: έχει ήδη εξοικονομήσει πάνω από 5.000.000.000 ευρώ, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% του ΑΕΠ της!

Παρ ‘όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της -ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνουν μια στασιμότητα.

Αυτό δεν είναι αποδεκτό, ούτε και η θέληση, πάντα δηλωμένη, μερικών γερακιών, που έχουν ανεγερθεί ως φρουροί του ναού της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, και έχουν ξεχάσει την ευημερία των Ευρωπαίων διότι παρακολουθούν τον θησαυρό τους, και συνεχίζουν να αιμορραγούν τη χώρα.

Σήμερα, το ελληνικό χρέος, το οποίο φτάνει το 180% του ΑΕΠ, δεν είναι βιώσιμο. Είμαστε ξεκάθαροι πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του. Για τους σοσιαλιστές και ριζοσπάστες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων πρέπει να συνεδριάσει και να ληφθούν αποφάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να επιβάλει, χωρίς λόγο, μια νέα μεγάλη κρίση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

34 οργανώσεις Β/Α Συρίας: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Αλαουιτικής Κοινότητας»

Ο Τσίπρας ράπισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με Πλάτωνα: «αιτία ελομένου, Θεός αναίτιος» – Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει όλη την ευθύνη

ΠΑΣΟΚ: «6 χρόνια ΝΔ – Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε στις κοινωνικές ανισότητες»

Handelsblatt: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη – Έχει το χαμηλότερο ποσοστό επενδύσεων στην ΕΕ

Ο Πολιτικός και τα «αλαλάζοντα κύμβαλα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...