Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Telegraph: Είναι κοντά σε μια νέα κρίση χρέους η Ελλάδα;

Telegraph: Είναι κοντά σε μια νέα κρίση χρέους η Ελλάδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη στασιμότητα στην οποία έχουν επέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, στις διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων για την Ελλάδα, στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και το τι θα συμβεί αν δεν επιτευχθεί συμφωνία αναφέρεται σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι προκειμένου η Αθήνα να πάρει την επόμενη δόση από τα κεφάλαια του προγράμματος διάσωσης πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, με τους πιστωτές της να μείνουν ικανοποιημένοι ότι η ελληνική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά ακολουθούν τη σωστή πορεία.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, δύο από τους πιστωτές της, το ΔΝΤ και η Κομισιόν, διαφωνούν σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, με την ελληνική κυβέρνηση να καλείται να υιοθετήσει πακέτο προληπτικών μέτρων.

Πάντως, ακόμη και αν η Ελλάδα επιτύχει μέχρι το 2018 να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνεί ότι μπορεί να το διατηρήσει και έτσι πιέζει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πριν αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και να επιτρέψει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, διερωτάται η «Telegraph», στο άρθρο της οποίας τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη το καλοκαίρι με αποπληρωμές χρέους πορς την ΕΚΤ, ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Αν η Αθήνα ξεμείνει από χρήματα, ίσως να επιλέξει να παρακάμψει κάποιες πληρωμές προς τους πιστωτές, όπως έκανε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν καθυστέρησε μια αποπληρωμή προς το ΔΝΤ.

Επίσης, μπορεί να πρέπει να καθυστερήσει τους μισθούς στον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τα εμπορικά σωματεία στη χώρα.

Παράλληλα, σημειώνει η «Telegraph», κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προκήρυξη νέων εκλογών, επισημαίνοντας την με μόλις τρεις έδρες πλειοψηφία της παρούσας κυβέρνησης στην Βουλή.

Τέλος, σημειώνει ότι το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ηγείται στις δημοσκοπήσεις, με την τελευταία έρευνα της εταιρείας Pulse να δίνει στη Νέα Δημοκρατία 27,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...