Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Κατά συρροήν ψεύτης ο Τσίπρας – Εκλογές τώρα

Μητσοτάκης: Κατά συρροήν ψεύτης ο Τσίπρας – Εκλογές τώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας από την αποστροφή του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «ότι σε αυτή την χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας», είπε ότι είναι οξύμωρο ο «κατά συρροήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας».

Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν είπε ότι «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε με τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι πιστωτές είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού».

«Δεν τη μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κύριε Τσίπρα. Δεν το κάνατε οταν λέγατε ότι θα καταργήσετε τα μνημόνια ή θα επαναφέρετε τη 13η σύνταξη» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα ούτε και στο εξωτερικό» συμπλήρωσε και επικαλούμενος τη ρήση του Μαρκ Τουέιν «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

«Θα είστε ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση και θα έχετε ταυτιστεί με την πολιτική εξαπάτηση» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δολοφονείτε την προοπτική των νέων στη χώρα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε 9 μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων».

«Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον υπουργό Οικονομικών και την παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» που ο ίδιος είχε θέση ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί».

Κατηγόρησε δε και τον Γιώργο Κατρούγκαλο για «αμοραλισμό του αισχίστου είδους» θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον μέτρων που τώρα εισηγείται.

Αναφερόμενος ειδικά στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή είπε ότι «μειώνετε τις συντάξεις όσων βγαίνουν από εδώ και πέρα στη σύνταξη, αφανίζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπαίζετε τους αγρότες, μειώνετε τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων».

Βάλατε σε όπισθεν την οικονομία συνέχισε την κριτική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εμμένει σε ιδεοληπτικές απόψεις.

«Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα οφείλονται στη δική σας ανικανότητα» επέμεινε στην κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μήπως είναι σχεδιασμός σας να μεταφέρετε τα βάρη στην επόμενη κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα είναι εύκολος δρόμος αυτός που καλούμε τους Έλληνες να ακολουθήσουν, αλλά θα στηρίζεται στην αλήθεια» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας για την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...