Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει προαπαιτούμενο τη συζήτηση για το χρέος”

“Η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει προαπαιτούμενο τη συζήτηση για το χρέος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ικανοποιημένη δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη από την ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου, τονίζοντας πως «είναι μια δίκαιη μεταρρύθμιση. Για μας δεν ήταν έκπληξη (που πέρασαν τα μέτρα). Έκπληξη ήταν γι’ αυτούς που έπαιζαν το χαρτί ότι η κυβέρνηση απειλείται από τον εαυτό της».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η πρώτη αξιολόγηση δεν έχει προαπαιτούμενο την συζήτηση για το χρέος. Έχει προαπαιτούμενα αυτά που κάνουμε».

Ωστόσο, η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε «νίκη της Ελλάδας το γεγονός ότι σήμερα (σ.σ. στο Eurogroup) τίθεται το θέμα του χρέους».

«Το ΔΝΤ αναγνωρίζει ως μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν μπορούν να είναι τα πλεονάσματα βιώσιμα χωρίς ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Επισήμως, για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι του Eurogroup το κομμάτι του χρέους. Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θα ήθελαν να συζητήσουν το κομμάτι αυτό», είπε και πρόσθεσε:

Μικροπολιτικοί λόγοι δεν άφησαν ποτέ ΠαΣοΚ και Ν.Δ. που κυβέρνησαν τα τελευταία πολλά χρόνια να περάσουν σε μία μεταρρύθμιση που θα άφηνε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα έγινε μία τέτοια μεταρρύθμιση, σε δύσκολη πολιτική συγκυρία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε:

“Οι κατηγορίες που έχουν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ δεν βάλλονται. Υπάρχουν μικρές επιβαρύνσεις στα μεσαία στρώματα. Όχι όμως αυτά που ακούγονται. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα δει καινούργια βάρη παρ’όλα αυτά που ακούστηκαν. Επενδύουν πολλοί στον φόβο, λέγοντας φοβερά ψέματα στον ελληνικό λαό. Τρομοκρατώντας (για το ύψος της επιβάρυνσης).

«Για όσους υποστούν μειώσεις, επαναλαμβάνω πως δεν ήταν επιθυμητό, ο στόχος μας είναι να βγούμε στην ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, η κυρία Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το καλοκαίρι ψηφίστηκε μία συμφωνία που οφείλουν να τηρήσουν όλα τα μέλη για να βγούμε από τον δρόμο των μνημονίων. Από την πλευρά μας τηρούμε τα συμφωνηθέντα, αν και βεβαίως καθυστερούσαμε μία διαπραγμάτευση μέχρι να πετύχουμε να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές, όπως η μη μείωση των κυρίων συντάξεων. Σήμερα όμως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσέρχεται στο Eurogroup έχοντας μαζί του την συνέπεια, την αποφασιστικότητα και το συμφωνηθέν κομμάτι της αξιολόγησης ψηφισμένα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, διαψεύδοντας αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα περάσουν».

Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επενδύει στην καταστροφή, λέγοντας:

“Βλέπουμε ένα-ένα τα βήματα της στρατηγικής της αντιπολίτευσης να εξαντλούνται χωρίς αποτέλεσμα. Μίλησαν για σχέδιο Grexit που έπεσε στα βράχια. Προσπαθούν να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 40 χρόνια και ευθύνεται για ότι συμβαίνει στον ελληνικό λαό. Εξακολουθούν να επενδύουν στην καταστροφή”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...