Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Όποιος μιλά για διαπλοκή την αποδεικνύει δημόσια με ονόματα

Σπίρτζης: Όποιος μιλά για διαπλοκή την αποδεικνύει δημόσια με ονόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την φράση «πλέον όποιος μιλάει για διαπλοκή την αποδεικνύει δημόσια με ονόματα» ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης θέλησε να δώσει από την Καβάλα το στίγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη σχέση των ΜΜΕ με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από επτά μήνες και αφορούσε την καταπολέμηση της διαφθοράς στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι «αποκαλύφθηκε πώς γινόταν, τι γινόταν και γιατί γινόταν, ενώ ξέρουμε όλοι και διερευνάται ακόμα από την Βουλή πόσα δάνεια δόθηκαν στα κανάλια, ποιοι τα έδιναν και με ποιες εγγυήσεις – δηλαδή καθόλου εγγυήσεις».

Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν πίεσαν τα μεγάλα ΜΜΕ να πληρώσουν τα οφειλόμενα, «ενώ πρότειναν», όπως είπε, «τη μη εφαρμογή του νόμου για την πληρωμή του φόρου διαφήμισης».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε, επίσης, στις συχνότητες, παρομοιάζοντάς τες με «καταπατημένα οικόπεδα», αλλά και στην DIGEA «με τις παράνομες διαδικασίες και τους βασικούς μετόχους τα έξι συστημικά κανάλια», ενώ αναφορά έκανε και στο κλείσιμο της ΕΡΤ από τη ΝΔ».

Στην αρχή της εκδήλωσης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εξουσία, αλλά την κυβέρνηση», ενώ έκανε σύντομη αναφορά στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι «στόχος μας είναι να μην κοπεί η σύνταξη του πατέρα μου και να πάρω κι εγώ σύνταξη από την δουλειά μου, κι αυτά δεν γίνονται με μαγικό τρόπο και υφαρπαγή των αποθεματικών» και προσθέτοντας ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη από όπου κι αν προέρχεται, «αλλά δεν είναι δεκτός ο λαϊκισμός», ενώ σημείωσε με έμφαση ότι «δεν επιτρέπω να χαρακτηρίζει κανείς τους δημόσιους υπαλλήλους ως κηφήνες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρέμβαση έκαναν ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και ο δημοσιογράφος-διευθυντής του Ρ/Σ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Κώστας Αρβανίτης.

Ερωτηθείς ο υπουργός στο περιθώριο της εκδήλωσης για την σιδηροδρομική Εγνατία και αν στο σχεδιασμό της περιλαμβάνεται η Καβάλα, ο υπουργός σημείωσε ότι ο σχεδιασμός είναι πολύ συγκεκριμένος από που θα περάσει και που θα συνδεθεί η σιδηροδρομική Εγνατία.

«Δεν γίνεται να μην έχουμε σύνδεση με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, το «Φίλιππος Β’ της Καβάλας, όταν ήδη έχουμε προγραμματίσει να γίνει στην περιοχή και εμπορευματικό κέντρο», σημείωση με έμφαση.

Στο χώρο της εκδήλωσης ανέμεναν τον υπουργό και τους άλλους ομιλητές μηχανικοί του ΤΕΕ –ΑΜ και μέλη των συλλόγων αγροτών και κτηνοτρόφων της Καβάλας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...