Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη ανατροπή: Μειώνονται σε 10 από 44 οι έδρες στη Β’ Αθηνών

Μεγάλη ανατροπή: Μειώνονται σε 10 από 44 οι έδρες στη Β’ Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλες αλλαγές έρχονται με το νέο εκλογικό νόμο και «θύμα» των ανατροπών θα είναι η Β΄Αθηνών. Οι έδρες στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θα μειωθούν από 44 σε 10 όπως προανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του Αlpha 989, έκανε λόγο για ριζικές ανατροπές σε αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα, προανήγγειλε τη μείωση των εδρών στη Β’ Αθηνών από 44 σε 10 και τόνισε πως «εκ των ουκ άνευ ότι θα «σπάσουν» οι περιφέρειες».

«Με το σημερινό σύστημα νοθεύεται η ίδια η Δημοκρατία κι ευνοούνται συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα», είπε προαναγγέλλοντας, επίσης, διασφαλισμένες προκριματικές διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων των κομμάτων.

«Η επιλογή υποψηφίων θα είναι μέσα από διασφαλισμένη διαδικασία προκριματικών εκλογών», πρόσθεσε και ανακοίνωσε πως αύριο Σάββατο (14.05.2016) θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο διάλογος.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχουμε ανάπτυξη»

Αναφερόμενος στα μέτρα που έρχονται αλλά και σε κάποιους μέσα στην ίδια την κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «τα λόγια για μας δεν υπάρχουν πια, είμαστε κυβέρνηση, δεν είναι ο Μητσοτάκης και το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχουμε ανάπτυξη. Όσα μέτρα και αν ληφθούν και άδικα, θα ιαθούν μόνο αν μεγαλώσει η πίτα, αν απελευθερώσουμε το παραγωγικό δυναμικό από τις αγκυλώσεις. Όλοι «κόπτονται» για τον κόφτη είτε μπει είτε δεν μπει κόφτης. Μετά την τρικυμία και τις ανατροπές υπάρχει ανάγκη ενός νέου αφηγήματος. Είναι μία κυβέρνηση, ελληνική κυβέρνηση…Δεν πετάμε στα σύννεφα, καταλαβαίνουμε σε τί περιβάλλον είμαστε και τί προσπάθεια γίνεται. Η Ελλάδα παρέχει ασφάλεια…», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσδοκούσε την πτώση της κυβέρνησης. «Κάποιοι από τη ΝΔ είχαν φορέσει και κοστούμια κι ήταν έτοιμοι να πάρουν υπουργείο, περίμεναν να πέσει η κυβέρνηση, αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα…», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και αν ο ίδιος νιώθει ασφαλής στη θέση του, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε «πάντα ήμουν άνθρωπος που αισθανόμουν ασφάλεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...