ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζακ Λιου,


















































Το BLUE CARRIER 2 καίγεται στο Αιγαίο Πέλαγος στις Κυκλάδες
Τα στελθ υποβρύχια του Ισραήλ με πυραύλους «Πόπαϊ Τέρμπο» βεληνεκούς 1.500 χιλιομέτρων
Τραμπ σε Σι: Εσείς έχετε χιλιάδες χρόνια ιστορίας, εμείς είμαστε οι κληρονόμοι της Αθήνας, της Σπάρτης, της Ρώμης και της
Οι Τούρκοι δειλοί τρέχουν στη Σαουδική Αραβία για τη Συμφωνία της Μέκκας
Η Σαουδική Αραβία ΔΕΝ θα πάρει F-35 - Το Κατάρ θα επενδύσει στην τουρκική πολεμική βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πάγια θέση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά και συστάσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους να υποχωρήσουν από υπέρμετρες απαιτήσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών, Τζακ Λιού.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πουέρτο Ρίκο, ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε πως το θέμα της Ελλάδας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην επικείμενη συνάντηση των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (G7) στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας 20 – 21 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τόνισε πως στη συνάντηση των G7, η Αμερική θα εστιάσει στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η “δραματική κρίση” σχετικά με τους όρους της συμφωνίας για την Ελλάδα, καθώς η προθεσμία για την αποπληρωμή δόσεων του χρέους τον Ιούλιο πλησιάζει.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ πως είναι ανάγκη να υπάρξει ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα και πως οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για πρωτογενή πλεονάσματα είναι ιδιαίτερα υψηλές. “Θα πρέπει να υποχωρήσουν σε αυτές τις συζητήσεις” είπε χαρακτηριστικά.
“Ειδικά όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για το Brexit, θα ήταν ιδιαίτερα ατυχής συγκυρία να έχουμε μια ακόμη θερμή διαπραγμάτευση για την Ελλάδα” σημείωσε.
























































