Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική ηχηρή παρέμβαση για το ελληνικό χρέος

Αμερικανική ηχηρή παρέμβαση για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα παρέμβαση για το χρέος της Ελλάδας έκαναν οι ΗΠΑ. Σε συνάντησή του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ιαπωνία, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε οι Ευρωπαίοι να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους να δείχνουν μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το πώς θα μπει το ελληνικό χρέος σε έναν πιο βιώσιμο δρόμο.

Ο σχολιασμός αυτός έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Λιου με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της συνόδου των G7 στην Σεντάι της Ιαπωνίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Λιου συζήτησε επίσης την πρόοδο σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Στο μεταξύ τις θέσεις του Ταμείου για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα έχει περισσότερο ρεαλιστικούς στόχους για τα πλεονάσματα καθώς και γενναία ρύθμιση χρέους  επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου λίγα 24ωρα πριν το Eurogroup.

Όπως είπε, η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα του ΔΝΤ, αλλά το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο πλήρως στις συζητήσεις. Ξεκαθάρισε όμως ότι η όποια απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ θα παρθεί από το Δ.Σ. του Ταμείου.

Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι: «Μπορεί να γίνει βιώσιμο το χρέος χωρίς κούρεμα, αλλά αυτό απαιτείται μεγάλες επιμηκύνσεις, μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και χαμηλά επιτόκια. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πακέτο».

Ακόμη σημείωσε ότι να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι εξαιρετικά φιλόδοξο όπως να διατηρηθεί για πολλά χρόνια επίσης, καθώς λίγες χώρες το έχουν καταφέρει. «Θα απαιτήσει μεγάλη λιτότητα και δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα. Ειδικά δεν θέλουμε το βάρος να πέσει στους περισσότερο φτωχούς και ευάλωτους», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα πάνω-κάτω του χρυσού – Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ επιθυμούν τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας έως τον Ιούνιο

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...