ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Μνημόνιο, Προαπαιτούμενα Μέτρα, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,


















































«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαλειοποιήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (βίντεο)
Υπόθεση Μαζωνάκη - Η Νίνα Κασιμάτη κατακεραύνωσε τους νεόπλουτους κοτζαμπάσηδες «πελάτες» των γιατρών του Κολωνακίου
Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου
Ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν περιχαρής που συναντήθηκε με τον ψευδοΥΠΕΞ του αποσχιστικού ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πιο κοντά στην εκταμίευση της επόμενης δόσης βρίσκεται η Ελλάδα, μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας χθες το βράδυ από την ελληνική Βουλή, αναφέρει ο Guardian στην ηλεκτρονική του σελίδα.
Την Κυριακή το βράδυ, οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν το πακέτο μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, καθώς και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να εγκρίνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, την εκταμίευση της δόσης ύψους 3,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.
Σημειώνεται ότι πηγές των δανειστών ανεβάζουν το ποσό που ενδέχεται να εκταμιευθεί, κοντά στα 11 δισ. ευρώ.
Η έγκριση της εκταμίευσης θα καθησυχάσει τους φόβους για άλλο ένα καλοκαίρι ελληνικού δράματος, με την Αθήνα να αγωνίζεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της.
Επίσης θα οδηγήσει σε μια λεπτομερή συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνει ο Guardian.
Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημαντικά προβλήματα στην Ελλάδα τα οποία ζητούν λύση.
Κυριότερο η στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ, όσον αφορά τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
























































