Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Αλίμονο! Προστατεύονται οι διαδηλώσεις

Κατρούγκαλος: Αλίμονο! Προστατεύονται οι διαδηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αλίμονο! Προστατεύονται οι διαδηλώσεις, προστατεύεται κάθε εκδήλωση που κινείται στο πλαίσιο της δημοκρατικής τάξης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ερωτηθείς εάν κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «παραιτηθείτε», όπως υποστήριξε ο Νίκος Φίλης.

«Ακόμα και κινήσεις τύπου κατσαρόλας όπως αυτή, προφανώς έχουν συνταγματική προστασία απλώς είναι λίγο παράδοξο όλοι αυτοί που στην πραγματικότητα έχουν ένα πρόβλημα με τη λέξη ‘λαός’, όχι μόνο με τη λέξη λαϊκισμός να κατεβαίνουν τώρα σε κάτι που προφανώς όταν το έβλεπαν στις πλατείες με τους αγανακτισμένους το οίκτιραν και αισθάνονταν κάποιου είδους ανατριχίλα. Εγώ χαίρομαι να βλέπω τέτοια πράγματα αναστροφής της πραγματικότητας, μου φαίνεται ότι καλό είναι να ξέρουμε τι είναι ο καθένας σε αυτή την κοινωνία», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι δεν έχει ακούσει τη δήλωση του Νίκου Φίλη καθώς και ότι ο υπουργός Παιδείας έχει επανειλημμένα στοχοποιηθεί. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διεξάγει δημοψήφισμα για το Σύνταγμα ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε:

«Δεν μπορώ να σας μιλήσω για την κυβέρνηση συνολικά, η προσωπική μου πρόταση θα είναι πράγματι για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του πολιτικού μας συστήματος που έχουν χαρακτήρα εθνικού ζητήματος, νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε δημοψήφισμα. Προφανώς η διαδικασία για την αναθεώρηση θα εξελιχθεί ακριβώς όπως ορίζει το άρθρο 110 του Συντάγματος, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Εάν όμως για ορισμένα θέματα από αυτά θελήσουμε να έχουμε και τη γνώμη του λαού, ο λαός είναι κυρίαρχος. Ποιος φοβάται το λαό;».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «το δημοψήφισμα, όπως και οι δημοσκοπήσεις, εξαρτάται εν πολλοίς από τον τρόπο που θα τεθεί το ερώτημα. Επομένως πράγματι για να είναι καθαρή η απάντηση θα πρέπει και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται να είναι σαφής. Ειδικά στο ζήτημα της συνταγματικής αλλαγής πολλά από τα θέματα τα οποία θα τεθούν είναι ζητήματα που υπάρχει πια μια ομοφωνία. Ας πούμε να μην έχουμε το απαράδεκτο καθεστώς της ασυλίας των υπουργών, να αλλάξει το άρθρο 86.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου (βίντεο)

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...