ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mητσοτάκης: Η αύξηση φόρων θα «πνίξει» την ανάπτυξη

Mητσοτάκης:  Η αύξηση φόρων θα «πνίξει» την ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως είναι «ολέθριο λάθος η επιμονή του πρωθυπουργού για αύξηση φόρων», και κάνει λόγο για έναν συσσωρρευτικό αντίκτυπο της φορολογίας που ξεπερνά τις δυνατότητες των Ελλήνων πολιτών να ανταποκριθούν».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «μετά από 5 χρόνια κρίσης, πολλοί άνθρωποι απλά έχουν ξεμείνει από χρήματα» σημειώνει όμως πως πιστεύει πως “η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε ποσοστό κοντά στο 4% ετησίως για τα επόμενα χρόνια αν η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της.”

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι όμως αναγκαίο να καταστεί σαφές στους εταίρους πως η Ελλάδα θα υλοποιήσει πλήρως όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δε θα διστάσει να πάρει μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη. Μάλιστα χαρακτήρισε ως απόλυτη προτεραιότητα την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Πώς θα γίνει ξανά μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα

Σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «αποτελεί αποτυχία των θεσμών και των ελίτ της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της διανόησης» και προσθέτει πως «για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και η Ελλάδα να γίνει ξανά μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να έχουμε μία συζήτηση για σημαντικά θέματα όπως αυτό της συνύπαρξης της ελευθερίας και της ευθύνης μας ως πολίτες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Αλέξης Τσίπρας: «Θέλουμε να είμαστε κυβερνώσα αριστερά και όχι αριστερά της διαμαρτυρίας»

Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 – Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Δένδιας: Αλλάζουν όλα στον τομέα της Άμυνας, για μια πατρίδα ισχυρή και ασφαλή, για μια χώρα ανθεκτική

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...