Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αθήνα καταδικάζει το νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Η Αθήνα καταδικάζει το νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε το βράδυ με τον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας κ. Kerim Uras και του ζήτησε να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν και τον Τουρκικό Λαό την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για την χθεσινή πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης.

Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε επίσης τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τις οικογένειες των θυμάτων και τον Τουρκικό Λαό.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τη στυγνή δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Καταδικάζουμε τη βία και την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται. Στρέφονται, άλλωστε, εναντίον της ζωής και της ελευθερίας κάθε πολίτη.

Στις οικογένειες των θυμάτων, το λαό και την Κυβέρνηση της γειτονικής Τουρκίας εκφράζω τα βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις, κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στο χώρο του αεροδρομίου και παρείχε, συνεχώς, ως τα ξημερώματα, προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες, που ευρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης. Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...