Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τρίζει” η Δημοκρατική Συμπαράταξη: Θεοχαρόπουλος υπέρ ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό νόμο

“Τρίζει” η Δημοκρατική Συμπαράταξη: Θεοχαρόπουλος υπέρ ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικό νόμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τριγμοί στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική .

Η θέση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι διαχρονική και πάγια για την Ανανεωτική Αριστερά και θα ήταν ανακόλουθο αν άλλαζα στάση. Είναι στις 50 θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση του κόμματός του να ψηφίσει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, όπως προτείνει η κυβέρνηση, διαφοροποιούμενος από την αντίθετη στάση του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι δεν θα κλονισθεί η συνεργασία των δυο κομμάτων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επειδή το κάθε κόμμα ακολουθεί τη δική του γραμμή. «Έχουμε συμφωνήσει σ΄ όλα τα νομοσχέδια στη Βουλή, λογικό είναι να υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις στο θέμα του εκλογικού νόμου», επισημαίνει.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις που δεν θα αντιμετωπίζουν τεχνητά διλήμματα ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού και θα γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις θα προέλθουν από συνεργασίες, και απορρίπτει την κριτική ότι ευνοείται με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ ή αντιθέτως θα ευνοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κώστας Τσουκαλάς για απόφαση Άρειου Πάγου: «Να σταματήσει η αγορά δανείων και ακινήτων να είναι ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των funds και των servicers»

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Κ. Τσουκαλάς για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...