Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί έστειλαν εξώδικο σε Θεοδωράκη, ΣΚΑΪ και ΔΟΛ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί έστειλαν εξώδικο σε Θεοδωράκη, ΣΚΑΪ και ΔΟΛ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξώδικο προς τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκη, τον ΔΟΛ και τον ΣΚΑΙ, απέστειλαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόροι, Ι. Καρδαράς και Ι. Βρέλλος, για αναφορές και δημοσιεύματα σχετικά με δημοσιευμένες απόψεις τους.

Διαβάστε την εξώδικη διαμαρτυρία:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

1.- Ιωάννη Λεωνίδα Καρδαρά, δικηγόρου και κατοίκου Πειραιά Δραγάτση 2-4, μέλος ΔΣ του Δικηγ.Συλλόγου Πειραιά.
2.- Ιωάννη Ευαγγέλου Βρέλλου, δικηγόρου και κατοίκου Πειραιά Ηρώων Πολυτεχνείου 67,Ταμία-μέλος ΔΣ του Δικηγ.Συλλόγου Πειραιά.

ΠΡΟΣ
1.- Σταύρο Θεοδωράκη, Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα.
2.- Τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΕ, που εδρεύει στην Αθήνα (Χρήστου Λαδά 3) και εκπροσωπείται νόμιμα. (Σε προσοχή Σταύρου Π. Ψυχάρη και Δημ. Κ. Μητρόπουλου, εκδότη και διευθυντή, αντίστοιχα, της ημερήσιας πολιτικής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»).
3.- Την εταιρεία με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» με τον διακριτικό τίτλο «ΣΚΑΪ ΑΕ», που εδρεύει στον Πειραιά (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2) και εκπροσωπείται νόμιμα.
———————
Κύριοι,
1.- Πληροφορηθήκαμε ότι την 29/8/2016 στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εμφανίστηκαν φωτογραφίες μας, χωρίς τα ονόματά μας, συνοδευόμενες από σχόλια του τύπου «τι άποψη έχουμε, ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ΕΝΦΙΑ σήμερα, κατά του οποίου είχαμε ταχθεί το 2014».

2.- Επίσης στο φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της 30/8/2016 (σελίδα 5 υπό τον τίτλο «Ο Σταύρος καταγγέλει») αναγράφοντα εξής: «Μια και ανέφερα τον Σταύρο, να σας πω ότι στη χθεσινή του ανάρτηση στο facebook για το θέμα του ΕΝΦΙΑ έκανε και μια σοβαρή καταγγελία. Ο Θεοδωράκης θυμίζει ένα κείμενο της «Αυγής» με τίτλο «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ». Και συνεχίζει «Ποιο είναι το απολύτως «συριζαϊκό» της ιστορίας;

Οι δύο δικηγόροι που μας καλούσαν σε αντίσταση – μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά -, όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση, ορίστηκαν σύμβουλοι του υπουργού κ. Φλαμπουράρη! Τι υπηρεσίες πρόσφεραν και για πόσο καιρό δεν το γνωρίζω. Το 2016 πάντως ήταν στο πλευρό του κ. Δρίτσα και ως μέλη της Επιτροπής Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκαν για να μην προχωρήσει η αξιοποίηση του λιμανιού». Τα συμπεράσματα δικά σας.»

3.- Σε απάντηση των ανωτέρω παρακαλούμε σημειώστε τα εξής:

(α) Οι απόψεις μας δεν αλλάζουν ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Αυτό ενδεχομένως να αφορά άλλους, όχι όμως εμάς, που ανήκουμε στον χώρο της αριστεράς διαρκώς από το 1973. Έτσι και το 2014 και το 2015 και το 2016 είμαστε κατά του ΕΝΦΙΑ, όπως ισχύει σήμερα.

Μάλιστα δε, επειδή δεν αρκούμεθα στα λόγια συντάξαμε και σχέδιο προσφυγής κατά του ΕΝΦΙΑ που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο τόσο το 2014 όσο και το έτος 2015 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ ασκήθηκε (βλ. συνημμένο) το 2015 από τον εξ ημών Ιωάννη Βρέλλο (για τον εαυτό του) και θα ασκηθεί και για τον ΕΝΦΙΑ του 2016. Αντίθετα, ουδέποτε αναλάβαμε ως δικηγόροι υπόθεση τρίτου που αφορά τον ΕΝΦΙΑ, όπως ευθύς εξ αρχής δηλώσαμε, διότι θεωρούμε ότι το σχέδιο προσφυγής που γράψαμε και έγινε αποδεκτό ως επίσημη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποτελεί μια προσπάθεια κατά της εφαρμογής του φόρου αυτού και όχι μέσο άσκησης επαγγέλματος.

(β) Δεν είμαστε και οι δύο σύμβουλοι του Υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη. Ειδικός Νομικός Σύμβουλος του κ. Φλαμπουράρη για διάρκεια ενός έτους, και μάλιστα ΑΜΙΣΘΟΣ, βάσει υπ’ αρ. ΦΕΚ ΥΟΔΔ 876/1-12-2015, (βλ. συνημμένο) είναι ο εξ ημών Ιωάννης Καρδαράς. Ο Ιωάννης Βρέλλος, βεβαίως γνωρίζει τον Αλέκο Φλαμπουράρη από την θητεία του στην αριστερά, αλλά δεν είναι σύμβουλός του ούτε καν άμισθος.

Και οι δύο συμμετέχουμε στην Επιτροπή Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013 (και όχι το 2016). Σύμβουλοι του Υπουργού Ναυτιλίας – τον οποίο επίσης γνωρίζουμε-δεν είμαστε (ούτε έμμισθοι, ούτε άμισθοι). Και οι δύο έχουμε ταχθεί κατά της πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ, έχοντας προτείνει με άρθρα μας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην «ΑΥΓΗ» (βλ. συνημμένα) την ανάπτυξη του ΟΛΠ με την παραχώρηση εμπορικών-επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτη και μάλιστα σε πολλούς επενδυτές για να μην δημιουργούνται μονοπώλια. Το εάν αυτό είναι αγώνας κατά της ανάπτυξης του λιμανιού το αφήνουμε στην έλλογη κρίση του κάθε πολίτη.

Παράλληλα συμμετείχαμε ως μέλη της επιτροπής Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ στην εξαίρεση χώρων από την μεταβίβαση στη COSCO, που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, και στη δημιουργία «Δημόσιας Αρχής Λιμένα» σε αντικατάσταση των δημοσίων εξουσιών που είχε ο ΟΛΠ.

(γ) Τέλος εάν τα στελέχη κάποιου κόμματος διαφωνούν με συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης που στηρίζει το κόμμα αυτό ίσως να φαντάζει περίεργο ή ακατανόητο σε κάποιους, αλλά αυτοί οι κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η εποχή της μονολιθικότητας έχει παρέλθει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα ( με τα θετικά και τα αρνητικά του) από αυτά που γνωρίζουν.

Ύστερα από όλα αυτά, πράγματι, τα συμπεράσματα είναι των πολιτών. Εξ ου και προσκαλούμε τον δεύτερο και τον τρίτο από εσάς να προβείτε στην με κάθε τρόπο τηλεοπτική ή άλλη αναμετάδοση / δημοσίευση του παρόντος, αντίστοιχα, δηλώνοντας ότι επιφυλασσόμεθα όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας για τα ανυπόστατα ή ανακριβή στοιχεία που δημοσιεύσατε και σε κάθε περίπτωση κατά της προσωπικότητας μας.

Αρμόδιος δικαστικής επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αναγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Πειραιάς, 31 Αυγούστου 2016
Οι εξωδίκως προσκαλούντες

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...