Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιχμές του Γερμανού Επιτρόπου Χαν για τις χώρες που δεν παίρνουν πρόσφυγες από Ελλάδα

Αιχμές του Γερμανού Επιτρόπου Χαν για τις χώρες που δεν παίρνουν πρόσφυγες από Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια θετική τοποθέτηση για την Ελλάδα προέβη ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, ο οποίος μίλησε για μη ικανοποιητική κατανομή προσφύγων από τη χώρα μας και την Ιταλία, όπως επίσης από την Τουρκία και τον Λίβανο.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Αυστρίας ο Γερμανός υπογράμμισε πως θα πρέπει να  συμβάλλουν και εκείνες οι χώρες οι οποίες αντιδρούν, καθώς και οι ίδιες αναμένουν σε αντάλλαγμα την αλληλέγγυα συμβολή άλλων στη χρηματοδότηση άλλων τομέων.

Όπως σημείωσε ο Γιοχάνες Χαν, η συζήτηση στο παρελθόν για καταβολή προστίμων από εκείνες τις χώρες που αντιδρούν στην ποσόστωση κατανομής προσφύγων δεν αποτελεί θέμα αυτή τη στιγμή, και, καθώς η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  – για το οποίο ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι θα επιβεβαιώσει την θέση της ΕΕ  – θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση για να μπορέσουν να υπάρξουν ενέργειες.

Υπέρ της συνέχισης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Τουρκία

Στη συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση τάχθηκε  υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία,  καθώς,  κατά την άποψή του, η περαιτέρω διαπραγμάτευση είναι προς συμφέρον όλων.

Στο  ερώτημα, γιατί οι Βρυξέλλες  συζητούν με την Άγκυρα  για τα κεφάλαια Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ελευθερία ακριβώς τώρα,  τη στιγμή της σκληρής τακτικής της τουρκικής ηγεσίας εναντίον όλων των πολιτικών αντιπάλων -ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος  τον Ιούλιο-  ο Γιοχάνες Χαν απάντησε πως «κανείς τότε μόνον μπορεί να αναφερθεί στην κατάσταση στην  Τουρκία,  όταν μπορεί να διαπραγματεύεται για αυτά τα ζητήματα».

Κατά την άποψή του, θα πρέπει να γίνονται πρώτα συζητήσεις, να ακολουθεί αποτίμησή τους και κατόπιν να  αποφασίζεται   εάν είναι δυνατή μία ένταξη.

Υπονοώντας προφανώς πως η συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία είχε αποφασιστεί πριν από μερικούς μήνες και από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ -ανάμεσά τους και η Αυστρία η οποία ζητά τώρα την διακοπή τους- ο Γιοχάνες Χαν επισήμανε ότι  ο ίδιος εφαρμόζει τώρα αυτό που έχει αποφασιστεί,  τηρώντας  τις συμφωνίες των χωρών της ΕΕ.

Υπενθύμισε  ταυτόχρονα πως ενταξιακές διαπραγματεύσεις «δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο», έστω και αν η «δυναμικότητα» τους αποτελεί τμήμα της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας του περασμένου Μαρτίου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την Ευρώπη γιατί είναι σκόπιμη μία συμμετοχή της στην σταθεροποίηση της Τουρκίας, επισήμανε ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, ο οποίος υπεραμύνθηκε  των επενδύσεων στο περιβάλλον, της Κοινωνίας Πολιτών και της Δημοκρατίας  στην Τουρκία, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το ενδιαφέρον όλων μας πρέπει να είναι η ειρήνευση της κατάστασης στη χώρα».

Διαφορετικά, πέραν των Σύρων προσφύγων θα μπορούσαν σύντομα να έλθουν και Τούρκοι και Κούρδοι πρόσφυγες, οι οποίοι θα αναζητούν προστασία στην Ευρώπη , ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και σημείωσε πως «εάν θέλω να πετύχω κάτι πρέπει να αναζητήσω συμμάχους στην Ευρώπη», υπονοώντας προφανώς πως μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...