Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σταθάκης προαναγγέλει το τελικό σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων

Ο Σταθάκης προαναγγέλει το τελικό σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις επόμενες 5-6 εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) το βράδυ της Δευτέρας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως η προωθούμενη ρύθμιση αφορά όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε πως με αυτή τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία κλείνει όλη η νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε, πρόκειται για έναν εξωδικαστικό μηχανισμό μέσω του οποίου θα κρίνεται αφ ενός η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και αφ ετέρου θα προτείνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο θα επικυρώνεται από δικαστή.

Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών να δημιουργήσουν εάν το επιθυμούν δικούς τους μηχανισμούς ή να επιλέξουν άλλες λύσεις όπως της πώληση των δανείων, για να σημειώσει πως το θεσμικό πλαίσιο έχει καλύψει όλα τα θέματα των κόκκινων δανείων και το θέμα είναι πως θα διαμορφωθεί η δευτερογενής αγορά.

Επίσης πρόσθεσε ότι η γρήγορη διαχείριση των κόκκινων δανείων θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να αναχρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία.

Για τη φορολογική πολιτική ο υπουργός είπε πως η αύξηση της φορολογίας που έγινε τον τελευταίο χρόνο έγινε γιατί έπρεπε να καλυφθεί ένα συγκεκριμένο έσοδο και επελέγη να μπουν μικροί φόροι σε περισσότερα προϊόντα προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό. Για να συμπληρώσει πως το πρόβλημα που προκύπτει για την οικονομία μας δεν είναι η φορολόγηση αλλά η φοροδιαφυγή, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ένα καλύτερο σύστημα ελέγχου.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και την αξιολόγηση ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως θα κλείσει με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Αναβαθμίζονται τα Επιμελητήρια

Αναφορικά με τον επιμελητηριακό θεσμό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης ανέφερε πως τα επιμελητήρια θα αναλάβουν και νέες δράσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν Κέντρα Εξυπηρέτησης – Υποστήριξης Επιχειρήσεων που θα αναλάβουν και ρόλο αρχικού mentoring για θέματα από τη σύσταση έως και τη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται σε δημόσια διαβούλευση αρχές Οκτωβρίου, και θα προβλέπει βελτιώσεις στη λειτουργία του ΓΕΜΗ, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον εσωτερικό μηχανισμό ελέγχου των Επιμελητηρίων και την οικονομική διαχείριση τους, ενώ θα προβλέπει ότι οι επικείμενες εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σήμερα καθεστώς.

Σχετικά με το θέμα του παραεμπορίου τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης όσο και ο γενικός γραμματέας ανέφεραν πως υπάρχουν προβλήματα στον συντονισμό των υπηρεσιών, ενώ γνωστοποίησαν πως το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελέσει αποκλειστικό αντικείμενο του Συμβουλίου Κυβερνητικής Πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...