Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νικολόπουλος μήνυσε τον Π. Ψυχάρη και καταγγέλλει τον Γ. Στουρνάρα

Ο Νικολόπουλος μήνυσε τον Π. Ψυχάρη και καταγγέλλει τον Γ. Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα μηνυτήρια αναφορά, αυτή τη φορά κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΟΛ Παναγιώτη Ψυχάρη , κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του Παναγιώτη Ψυχάρη, σύμφωνα με το thebest.gr ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη σε εκτενείς δηλώσεις για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν την τελευταία 20ετία στα κανάλια της διαπλοκής και τα κόμματα της σήψης και της παρακμής. Ο Νίκος Νικολόπουλος διατυπώνει καυτά ερωτήματα για την αναβολή της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου.

Ειδικότερα: “Τα κανάλια της διαπλοκής και τα αφεντικά τους ασχολούνται ως «γιδοβοσκοί με τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα» και όχι με την «καμπούρα» τους. Ο Ελληνικό λαός ανησυχώντας και βλέποντας ότι η δίκη οδεύει και πάλι προς αναβολή και αυτό είναι προς το συμφέρον των κροίσων που παραπέμπονται”.

Καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να έρθουν στην βουλή και να απαντήσουν στα ερωτήματα που μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος σήμερα.

«Ήταν σύννομες οι ενέργειες των εισαγγελέων που αναμίχθηκαν στην υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως προς την μετάφραση των εγγράφων;

Ποιοι ονομαστικά ήταν αυτοί οι Εισαγγελείς;

Στην υπόθεση παρακολούθησης της πρωθυπουργικής αποστολής στις ΗΠΑ αναμίχθηκε και άνθρωπος του τηλεοπτικού σταθμού alpha και αυτή η υπόθεση εκτυλίχτηκε, την παραμονή και ημέρα της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δημιουργεί μέγιστες υποψίες το γεγονός ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, αντί να κάθεται στο εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης του alpha. Ως εκ τούτου θα γίνει πραγματική έρευνα για την όζουσα αυτή υπόθεση και ελπίζω ότι θα ζητήσετε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να προκύψει ποιός συντόνισε ή αναμίχθηκε στην υπόθεση παρακολούθησης»

Ακολούθως ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε στον… «αέρινο» εγγυητή δανείου 15 εκατ. ευρώ Παναγιώτη Ψυχάρη:

Ολιγώρησαν Εισαγγελέας και Στουρνάρας…

«Περιμέναμε μετά τον σάλο ότι ο εισαγγελέας αλλά και ο θεματοφύλακας των ξένων Τραπεζικών συμφερόντων Γιάννης Στουρνάρας θα είχαν αμέσως κινηθεί αυτεπαγγέλτως εις βάρος του υιού του Σταύρου Ψυχάρη που χωρίς αιδώ καμαρώνει γιατί με αέρα πήρε εκατομμύρια ευρώ.

Από σήμερα ο Παν. Ψυχάρης είναι στα χέρια της αδέκαστης Δικαιοσύνης από την οποία ζητάμε επίσης να βρεις απαντήσεις σε όλα τα δεν απαντώ του Παν. Ψυχάρη που είπε στην επιτροπή της Βουλής αρνούμενος να συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου των θαλασσοδανείων.

Είμαι βέβαιος πως στον εισαγγελέα θα πει, ποιος είναι ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας «Brionte Limited», στην οποία ανήκει έκταση 26 στρεμμάτων στη θέση Άγιος Αιμιλιανός στο Πόρτο Χέλι, εντός της οποίας έχει οικοδομηθεί πολυτελής βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με πισίνα και ιδιωτική μαρίνα.

Άλλωστε είναι ένα θέμα το οποίο ερεύνησε και ο εισαγγελέας κ. Γ. Μπρής και νομίζω πως υπάρχει και σχετικό πόρισμά που “βγάζει μάτι”».

Καυστικός ήταν στη συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος για το MEGA που φυλλορρόησε κάτω από το βάρος των Τραπεζικών και άλλων «ανοιγμάτων» του.

Το mega χωρίς τραπεζική ενημερότητα!

Είπε: Το MEGA επί 3ετία χωρίς τραπεζική κάλυψη!

«Επί τρία χρόνια μετά δεν έχει ούτε καν τραπεζική ενημερότητα το MEGA και όμως ο Π. Ψυχάρης δείχνει «άνετος» και περιχαρής χάρις στις τράπεζες που του έδωσαν, περίπου 200 εκατομμύρια δάνεια. Σήμερα έχουν καταγγελθεί απ’ όλες τις τράπεζες οι δανειακές συμβάσεις του ομολογιακού και επιπλέον όπως κατετέθη στην Εξεταστική Επιτροπή, υπάρχουν και 115 εκατομμύρια υπόλοιπο, ενώ οι εργαζόμενοι απλήρωτοι.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει την ΚΟΜΙΣΙΟΝ και τον Μ. Ντράγκι, για τους ελέγχους του Γιάννη Στουρνάρα της ΤτΕ που χρόνια τώρα επέτρεπε να δοθούν εκατομμύρια ευρώ παράνομα – θαλασσοδάνεια, σε ΜΜΕ και κόμματα και ταυτόχρονα να παραμένουν όλοι στις θέσεις τους.

Κατόπιν όλων αυτών πρέπει να απολογηθεί ο Γ. Στουρνάρας γιατί δεν ζήτησε να κλείσουν οι τράπεζες τους ανέγγυους λογαριασμούς, ώστε να μην συμβούν τα χειρότερα. Δηλαδή οι τράπεζες να μην χρειάζονται περισσότερα χρήματα από το Δημόσιο για ανακεφαλαιοποιήσεις και εγγυήσεις ρευστότητας και να περιορισθούν οι ζημιές τους και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε να μην φορτωθούν για άλλη μια φορά στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Εξαίρεση ίσως αποτελούν τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ και του ομίλου Κοντομηνά. Από την πληροφόρηση που έχουμε για τα παράνομα δάνεια, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και όπως γνωρίζετε από την Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη του Τ.Τ. με κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων οι Δ. Κοντομηνάς, Λ. Λαυρεντιάδης, Β. Ρέστης κλπ.

Και ενώ ξεκίνησε η «παρέλαση» των κατηγορουμένων ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας, που έχει την ευθύνη της εποπτείας και του ελέγχου της τήρησης των κανόνων στα πιστωτικά ιδρύματα, παρότι δεν έπραξε τα δέοντα παρόλα αυτά παραμένει «κολλημένος» στην καρέκλα του». (κατάθεση σχετικής ερώτησης: http://www.xristianodimokrates.gr/?section=16042&language=el_GR&itemid1541=18883&detail1541=1

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος εστίασε τα πυρά του στον Κεντρικό Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα:

«Ας μας πει επιτέλους ο Γ. Στουρνάρας ποια τραπεζικά στελέχη εκτίμησαν ότι ο «αέρας» του υιού Ψυχάρη αξίζει 15 εκατομμύρια ποιοι είναι αυτοί που εδέχθησαν τον αέρα για εγγύηση, όπως ο ίδιος ο Π. Ψυχάρης μεθ΄ όρκου αποκάλυψε; Και τέλος ας απαντήσει μετά από αυτή την συγκλονιστική αποκάλυψη – ομολογία του Π. Ψυχάρη για τα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά, έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις από τις θέσεις ευθύνης, όλων εκείνων που υπέγραψαν αυτές τις δανειακές συμβάσεις ;

Έχει δοθεί εντολή από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς να δεσμευτεί αυτών των τραπεζικών «Golden boys» η κινητή και ακίνητη περιουσία τους;

Ζητήθηκε να τους ελέγξει το ΚΕΦΟΜΕΠ έναν προς έναν αυτούς που υπέγραψαν τις συγκεκριμένες δανειακές συμβάσεις του «κοπανιστού Ψυχαρικού» αέρος;

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά στα ερωτήματα αυτά να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και καταφεύγει προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να πράξουν τα δέοντα..»

ΠΗΓΗ:thebest.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Οργιάζει η παραοικονομία στην Ελλάδα – Υπολογίζεται στα περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως

Αλλαγές σε δάνεια, servicers και εξωδικαστικό μηχανισμό

Πληθωρισμός Απληστίας: Η Ελλάδα η ακριβότερη της Ευρώπης – Η κυβέρνηση «παρατηρητής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...