Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ενώ διαπραγματεύεται χρέος και προσφυγικό”

“Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ενώ διαπραγματεύεται χρέος και προσφυγικό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

ΜΜΕ και αντιπολίτευση συνεχίζουν το «παιχνίδι» με τις άδειες με στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση, την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται για χρέος, προσφυγικό, Κυπριακό, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής μιλώντας “Στο Κόκκινο”.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε σε σχέση με τους υπερθεματιστές και οι οποίες αλλοιώθηκαν, σημειώνοντας ότι «σε μία κουβέντα που είχε πολλή ένταση και έπεφταν βροχή ερωτήσεις και οι απαντήσεις δεν ακολουθούσαν αμέσως, ή έμπαιναν και σε άλλα θέματα, μπορεί να γίνει και μία παρερμηνεία.

»Εγώ αυτό που είπα με σαφή τρόπο είναι ότι, αν διαπιστωθεί στους υπερθεματιστές πρόβλημα κατά τον έλεγχο που θα επακολουθήσει, τότε αυτοί έχουν ευθύνες».

«Επανέλαβα κάτι που αποφεύγει το σύστημα το γνωστό να αναφέρει, ότι η πρόνοια του νόμου προβλέπει ότι η πρώτη δόση και τα 3 εκατ. της εγγύησης πάνε υπέρ του Δημοσίου, εφόσον διαπιστωθεί εκ των υστέρων από τον έλεγχο ότι υπάρχει ποινικό πρόβλημα σε κάποιον από τους υπερθεματιστές.

»Άρα, το Δημόσιο θα κερδίσει έτσι κι αλλιώς και θα έρθει ο επόμενος. Εκεί κάπου έγινε μία παρερμηνεία», σημείωσε.

Καυτηρίασε εξάλλου τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε τα παραπάνω η αντιπολίτευση και πολλά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «το σύστημα δίνει τα ρέστα του, ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση, αυτή είναι η αλήθεια, όλα τα άλλα είναι λόγια της πλώρης».

«Ούτε που τους απασχολεί ότι -ανεξαρτήτως αν σήμερα είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός- η χώρα έχει το προνόμιο να έχει μία σταθερότητα σε μία δύσκολη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή … ο πρωθυπουργός είναι στην Αμερική, συζητούσε χρέος, προσφυγικό, κρίσιμα ζητήματα.

»Αντί να συζητάμε γι’ αυτά, έχουμε εδώ γίνει παρανάλωμα, ποιος θα πάρει την άδεια… τόσο πολύ έχει ενοχλήσει όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους η πρωτοβουλία της κυβέρνησης», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ομοιότητες με την Τράπεζα Κρήτης και την περίοδο Κοσκωτά, ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε χαρακτηριστικά «αυτό τους βολεύει, αυτό λένε, αλλά θα μας πουν για όλα τα θαλασσοδάνεια, όλων αυτών των χρόνων;

»Τι ρυθμίσεις έγιναν, τι διαγραφές, έγιναν με διάφορους τρόπους περίεργους. Δεν βλέπω αυτοί που γράφουν για αυτό το φάντασμα να μιλούν για το φάντασμα των θαλασσοδανείων».

«Έχουμε δηλώσεις του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της τράπεζας που λέει ότι όλα αυτά που γράφονται δεν απαντούν στην πραγματικότητα και για τους συγκεκριμένους ανθρώπους που αναφέρονται, τα δάνεια είναι ενήμερα. Αρα, δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε και να εγκαλέσουμε όλους τους ανθρώπους επειδή δανείζονται. Το ζήτημα είναι αν είσαι ενήμερος με τα δάνεια που έχεις», συνέχισε ο ίδιος, για να καταλήξει σημειώνοντας ότι το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής «βεβαίως πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, δεν έχει η κυβέρνηση λόγο να κρύβει κάτι και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Ροζάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...