Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνοιγμα Τσίπρα για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ενάντια στη Δεξιά

Άνοιγμα Τσίπρα για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ενάντια στη Δεξιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάλεσμα διαλόγου και συμπόρευσης προς όλες «τις δυνάμεις, κινήσεις, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού, ανανεωτικού και σοσιαλιστικού χώρου», που ενδιαφέρονται για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση της χώρας με την κοινωνία όρθια, απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η πρωτοβουλία Τσίπρα, η οποία γίνεται με φόντο το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Οκτωβρίου έλαβε χώρα παρουσία πολλών μελών της κυβέρνησης, στελεχών της Κίνησης Κουβέλη και πρώην στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και άλλων φορέων.

Με τον τρόπο αυτόν ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διεμβολήσει το χώρο της Κεντροαριστεράς, εκμεταλλευόμενος την πλήρη αδυναμία συνεννόησης ένεκα των προσωπικών στρατηγικών και της ταύτισης της ατζέντας πολλών “σοσιαλιστών” με τη νεοφιλελεύθερη, δήθεν μεταρρυθμιστική, Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκπεφρασμένη άποψη του Αλέξη Τσίπρα είναι η δημιουργία της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, υπό την ομπρέλα της οποίας θα μπουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου ως ένα ενιαίο μπλοκ υπέρ της κοινωνίας και ενάντια στη νεοφειλελεύθερη ατζέντα της Δεξιάς.

Για αυτό το λόγο και ο πρωθυπουργός έχει τονίσει πολλάκις την ανάγκη να υπάρξει αντιστοίχηση του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας στην προσέλκυση όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που δεν είναι κομματικά ενταγμένοι στο κόμμα αλλά εκφράζονται από τα μηνύματα και τις Αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της δίκαιης ανάπτυξης που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι είναι η ώρα να διεξαχθεί και στην Ελλάδα ο διάλογος που έχει ανοίξει στην Ευρώπη μεταξύ της Αριστεράς και των Σοσιαλιστών, θέτοντας το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως ορόσημο για να αποτελέσει το βήμα έναρξης του διαλόγου.

Από το στόχαστρο του πρωθυπουργού δεν διέφυγε η εν Ελλάδι συντεταγμένη “Κεντροαριστερά”, καθώς τόνισε ότι σε αυτόν τον διάλογο δεν χωρούν μόνο οι οργανωμένες δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, που με τις επιλογές τους έχουν ταυτιστεί με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τούτο, όπως σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, δεν σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση θα διακόψουν τους διαύλους επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Τουναντίον, η κατάσταση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας ουδεμία σχέση έχει με το εξωτερικό, όπου η κυβέρνηση θα εντείνει τις επαφές και συνεννοήσεις με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες.

Την ίδια ώρα μετά και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναμένεται να επισφραγιστεί η επιστροφή του Φώτη Κουβέλη και να κλιμακωθεί το πνεύμα συνεννόηησης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, το επόμενο “άνοιγμα” αναμένεται στον επικείμενο ανασχηματισμό…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...