Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρή σύγκρουση για τη Δικαιοσύνη – Μαξίμου: Η ΝΔ προσβάλλει τους δικαστές

Σφοδρή σύγκρουση για τη Δικαιοσύνη – Μαξίμου: Η ΝΔ προσβάλλει τους δικαστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος» αναφέρει η κυβέρνηση σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ για τις συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων το πρωί της Πέμπτης.

Όπως σημειώνει, η ανακοίνωσή της δεν προσβάλλει την κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία, προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου.

«Θα όφειλαν τουλάχιστον να θυμούνται ότι ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχει κάνει ως πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς στις 6/12/2012» υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Τι ανέφερε η ΝΔ στην ανακοίνωσή της

Για θεσμική εκτροπή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή τη συνάντηση των ανώτατων δικαστικών με τον πρωθυπουργό για τα ειδικά μισθολόγια.

Ειδικότερα, η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή”.

“Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται”, προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει:

“Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...