Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασιλειάδης: Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, χωρίς αριστερόμετρα

Βασιλειάδης: Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, χωρίς αριστερόμετρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Βασιλειάδης, ΣΥΡΙΖΑ,

“Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, χωρίς αριστερόμετρα. Ένα κόμμα που θα μπορεί να αναπτύξει αντανακλαστικά και ιδεολογία, ώστε να απομονώνει τα επικίνδυνα φαινόμενα και να ηγεμονεύσει πολιτικά και ιδεολογικά στην κοινωνία” αναφέρει σε άρθρο του στο real.gr ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Βασιλειάδη

«Τι κόμμα θέλουμε;

Γίνονται πολλές συζητήσεις αυτές τις μέρες, με αφορμή και το συνέδριο, αν θα πρέπει και πώς να ανοίξει το κόμμα. Ποια θα είναι η πολιτική μας από εδώ και πέρα. Ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των κομματικών οργάνων, τι ρόλο θα έχουν οι τάσεις και αν το άνοιγμα των οργανώσεων θα μπορούσε να φέρει αλλοίωση στην πολιτική και τα χαρακτηριστικά του κόμματος.

Για να απαντηθούν, όμως, όλα αυτά θα πρέπει με ειλικρίνεια να δούμε κάποια πράγματα. Τι κόμμα είχαμε. Ένα κόμμα με μηχανισμούς, φατρίες, κλειστό στην κοινωνία. Που δεν συζητούσε πολιτικά. Γνωρίζαμε όλοι τι συνέβαινε.

Με βάση αυτά, ας δούμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Εχθρός του κόμματος δεν είναι ούτε οι νέοι σύντροφοι, ούτε το άνοιγμα στην κοινωνία.

Εχθρός του κόμματος είναι οι τασικές ποσοστώσεις, τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια, οι αποκλεισμοί, ο μικρόκοσμός μας και η λογική της καρέκλας.

Η κουλτούρα και η ιδεολογική δουλειά αποτρέπουν την αποπολιτικοποίηση ή την «πασοκοποίηση», όχι οι ανοιχτές πόρτες στην κοινωνία.

Θέλουμε ένα κόμμα που δε θα φοβάται να βγει, να προτείνει, να αναλύσει και να στηρίξει θέσεις και αποφάσεις, έστω και μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, χωρίς αριστερόμετρα. Ένα κόμμα που θα μπορεί να αναπτύξει αντανακλαστικά και ιδεολογία, ώστε να απομονώνει τα επικίνδυνα φαινόμενα και να ηγεμονεύσει πολιτικά και ιδεολογικά στην κοινωνία.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το κόμμα δεν είναι ή δεν πρέπει να είναι απέναντι στην κυβέρνηση. Δεν πρέπει όμως ή δεν θα έπρεπε να είναι άκριτος χειροκροτητής της κυβέρνησης.

Το κόμμα θα πρέπει να ασκεί γόνιμη κριτική και να υποστηρίζει το κυβερνητικό έργο, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό στις σημερινές συνθήκες, αναδεικνύοντας μέσα στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης το θετικό έργο που παράγεται σε συνθήκες μνημονιακής ασφυξίας.

Η κατάθλιψη, ο μηδενισμός και η επιλογή της απόδρασης από τη διακυβέρνηση δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να περνά ούτε καν σαν σκέψη από το μυαλό μας.

Η ενδυνάμωση του κόμματος, η λειτουργία των πολιτικών του επιτροπών και των θεματικών που μπορούν να αποτελέσουν θερμοκήπια πολιτικής για την κυβέρνηση είναι το ζητούμενο.

Ενάμιση χρόνο τώρα δίνουμε μια μάχη απέναντι σε όλους και όλα. Σε κατεστημένα συστήματα, στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Συνεχείς μάχες με μικρές νίκες. Μικρές αλλά κομβικές για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Κομβικές στην αποκατάσταση της νομιμότητας.

Έχοντας, όμως, πάντα στο μυαλό πως παρά τις τακτικές αναδιπλώσεις που κάναμε ή χρειάζεται να κάνουμε, ο στόχος παραμένει ένας και σταθερός. Ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία. Δίνουμε μάχη για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Και η επιλογή είναι μόνο μια. Να νικήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρέπει να ξεπουλάνε λιμάνια και νερό

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου (βίντεο)

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...