Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρασκευόπουλος: Δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Παρασκευόπουλος: Δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Η παραίτηση των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ από το συνδικαλιστικό τους όργανο είναι εξέλιξη που αφορά το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι τις σχέσεις με την κυβέρνηση» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «στην κυβέρνηση έχουν χρεωθεί παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που δεν έχουν γίνει». Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει αναταραχή στις σχέσεις της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της Πολιτείας.

Έκρινα ότι δεν θα κινιόμουν πειθαρχικά γιατί το μοναδικό κείμενο που προέκυπταν ενδείξεις ευθύνης όχι για προσωπικές ιστορίες, οι οποίες δεν είχαν κάτι το αξιόποινο, αλλά ενδεχομένως για παραβατική συμπεριφορά σε εξετάσεις ήταν προϊόν υποκλοπής. Στη νομοθεσία μας δεν επιτρέπεται να γίνεται χρήση εγγράφων που έχουν προκύψει με παράνομη πράξη, έκρινα ότι δεν έπρεπε να επέμβω πειθαρχικά.

Όμως αργότερα με την έκταση που πήρε το θέμα και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων έπρεπε να επέμβω.

Αναφορικά με το ΕΣΡ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συναίνεση για τη συγκρότηση του. «Η άκαμπτη στάση της ΝΔ έχει γίνει πιο ευέλικτη και μπορούμε να βρούμε λύση… Είμαστε κοντά στη συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε να μπει τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ανάσα» για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Τέμπη: Στη Λάρισα οριστικά η δίκη – Απορρίφθηκε το αίτημα για μεταφορά σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Ο δικαστής στην υπόθεση Μαδούρο υπήρξε στο παρελθόν «αγκάθι» για τον Τραμπ

Μπόντι: Ο Μαδούρο και η σύζυγός του θα αντιμετωπίσουν «σύντομα την πλήρη οργή της αμερικανικής Δικαιοσύνης» σε αμερικανικό έδαφος

Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...